eur:
392.84
usd:
355.5
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Groupama Aréna sajtótermében tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Sorsolás után: Orosz Pál világosan tisztázta, mi az FTC célja

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint nehéz sorozat előtt áll a csapat az Európa-ligában, de ahogy fogalmazott, ezt akarták.

„Játszottunk egy borzalmasan nehéz mérkőzést, szerencsére sikerült feljutnunk az El főtáblájára” – utalt az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában a sportvezető a csütörtöki, Borac Banja Luka elleni visszavágóra, melyet a zöld-fehérek tizenegyesekkel nyertek meg. „Nagy dolog a klub életében, hogy sorozatban hatodszor főtáblás, és a tavalyi Konferencia-liga után idén ismét az Európa-ligában szerepelhet”.

Orosz Pál hozzátette, a vártnál nehezebb továbbjutást árnyalja, hogy a harmadik számú sorozatban az előző két kiírásban döntős Fiorentina is nagyon nehezen jutott be éppen a Puskás Akadémia ellen, így természetes, hogy az El selejtezőjében is vannak ilyen nehéz meccsek.

„Nagy csapatokat is kaptunk, ott van a Tottenham Hotspur, az Eintracht Frankfurt, de van egy pikantériája, hogy az AZ Alkmaart is megkaptuk, mert onnan jött a vezetőedzőnk, Pascal Jansen. Nehéz sorozat lesz, de ezt akartuk” – értékelte a pénteki sorsolást Orosz Pál. „Nagy meccs lesz a Tottenham ellen, nem minden nap érkezik Magyarországra csúcscsapat a Premier League-ből, ez egy óriási felmérő sportszakmailag. Helyén kell tudni kezelni az erőviszonyokat, nem mi vagyunk az esélyesei a mérkőzésnek, de tisztességgel fel fogunk készülni, és nyerni akarunk egy Tottenham ellen is”.

A kettős terheléssel kapcsolatban úgy fogalmazott, biztosan többletfeladatot ró a csapatra, azonban úgy vélte, „ez egy futballcsapat, amelynek futballoznia kell”, ezért örülnek, hogy az eddigi hat helyett nyolc meccs vár a Ferencvárosra a főtáblára jutással.

„Tovább szeretnénk jutni. Nem az a célunk, hogy itt játszogassunk, hanem hogy továbbjussunk” – jelentette ki Orosz Pál, aki szerint elképzelhető még változás a keretben, de konkrétumot nem említett.

A magyar bajnok a legerősebb kalapból a korábbi játékosát, Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Eintrachtot és a Tottenhamet kapta ellenfélnek, előbbivel idegenben, utóbbival odahaza találkozik. A második kalapból a holland AZ Alkmaar (o) és a görög PAOK (i), a harmadikból a svéd Malmö (o) és az ukrán Dinamo Kijev (i), míg a negyedikből a francia Nice (o) és a belga Anderlecht (i) lett a zöld-fehérek riválisa.

A nyolcfordulós alapszakasz után az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

Címlapról ajánljuk
Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

A múlt heti, egész Németországot megrázó, egy illegális menekült által elkövetett terrortámadás után a biztonság megszilárdítása érdekében semmi nem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ezt jelzi, hogy rendkívüli egyeztetésre került sor a szociáldemokrata kancellár és a konzervatív ellenzék vezetője között, továbbá rendszeressé teszik a kormány és a tartományok közötti, az illegális bevándorlás megfékezését célzó konzultációkat. A hárompárti koalíciós kormány pedig rendkívüli ülésén intézkedéscsomagot fogadott el mindennek alátámasztására.

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×