eur:
393.76
usd:
352.68
bux:
73041.18
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Momir Ilic (b) és Gulyás Péter, a Telekom Veszprém edzői a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 25-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A váratlan betegséghullám miatt kihagy egy tornát a Veszprém

Mégsem vesz részt a boszniai Dobojban sorra kerülő, szerdán kezdődő nemzetközi felkészülési tornán a Veszprém HC férfi kézilabdacsapata.

A bakonyiak a Hallében megrendezett So-Tech Kupán két német csapat, a Füchse Berlin és a THW Kiel legyőzésével az élen végeztek, szombaton azonban nem várt nehézségekkel szembesültek. Öt játékosuknál és három stábtagjuknál is ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek, többen kórházba kerültek és infúziót kaptak.

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a megbetegedések oka még mindig nem tisztázott, sőt azóta is gyarapodtak az esetszámok, ráadásul a csapat egynapos késéssel érkezett haza a hannoveri repülőtérről. "Ezen tényezőket figyelembe véve a klub vezetése úgy döntött, hogy nem kockáztatja a játékosok egészségi állapotát és lemondja a doboji felkészülési tornát" - áll a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapat honlapján.

A hét hátralévő részére a teljes keret pihenőt kapott, csak orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, hogy feltárják a probléma okát és megfelelő kezelést biztosítsanak számukra.

A doboji torna nyitómérkőzését szerda este a MOL Tatabánya KC és a horvát bajnok PPD Zagreb játssza.

Címlapról ajánljuk

Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Kevesebb mint három hónappal a baden-württembergi Mannheim városában május utolsó napján történt, egy 29 éves rendőr halálát követelő késes merénylet után újabb, a mannheiminél is is kegyetlenebb merénylet történt az észak-rajna vesztfáliai Solingen városában. A mannhemi merénylet hullámai még le sem csillapodtak, sőt, a solingeni terror után még magasabbra csaptak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Történelmi csapást szenvedett Ukrajna, Orlivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Történelmi csapást szenvedett Ukrajna, Orlivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hétfő reggel több mint kétszáz rakétát lőtt ki Oroszország Ukrajna energiaellátó infrastruktúrájára, a kár olyan súlyos, hogy kedd reggel még mindig nincs számos ukrán régióban áramszolgáltatás. A csapás a háború eddigi legsúlyosabbja. Kijev bejelentette azt is, hogy visszatérnek a civil lakosságnak fűtést és villanyt biztosító "sérthetetlenségi pontok." Kurszkban zajlik az orosz ellentámadás: orosz vezetők két falu visszafoglalását jelentették ma reggel. Kedd reggel újabb orosz rakétahullám érte Ukrajnát, de a támadás a hétfőinél kevésbé volt intenzív és kevesebb kárt is okozott. Délelőtt arról érkeztek hírek, hogy Belgorod megye is ukrán támadás alá került. A nap folyamán az orosz hadsereg elfoglalta Orlivkát, Pokrovszktól alig 10 kilométerre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×