eur:
393.34
usd:
351.8
bux:
73155.05
2024. augusztus 23. péntek Bence
fotó: Szarvas Péter Facebook-oldala
Nyitókép: Szarvas Péter Facebook-oldala

10 ezer dollár a magyar olimpiai bajnoknak

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa - közölte Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba Egyesület) alpolgármester.

Elmondta, a döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt.

Varga Tamás úgy fogalmazott: Ónodi Henrietta Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka,

"kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez".

A támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról - jegyezte meg.

A kondorosi és békéscsabai kötődésű, az Egyesült Államokban élő Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott, majd augusztus elején újra kórházi ellátásra szorult. Kezelésére félmillió dollárt szeretnének összegyűjteni.

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet.

Címlapról ajánljuk
Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Meghozta az első döntéseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az a munkacsoport, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. A testület megalakítására azért volt szükség, mert sajtóértesülések szerint az intézmény bodajki gólyatáborának szervezői folyamatosan megalázták és bántalmazták az elsőéves hallgatókat. Az InfoRádióban a HÖOK kommunikációs vezetője elmondta: fennmaradtak bizonyos hagyományok, amelyek "nem férnek bele".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 23. 12:18
×
×
×
×