eur:
393.69
usd:
360.39
bux:
71810.78
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Monitoring patients vital sign in operating room. Cardiogram monitor during surgery in operation room.
Nyitókép: Georgiy Datsenko/Getty Images

Ismét kórházba került Ónodi Henrietta

Barcelona olimpiai bajnoka még márciusban kapott szívinfarktust, a testvére indított gyűjtést a kórházi kezelésére.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, még tavasszal, március 28-án egy élelmiszerboltban vásárolva esett össze Ónodi Henrietta. A szíve többször is megállt, mialatt kórházba szállították, ahol kiderült, hogy artériaelzáródás okozta a rosszullétet, és azonnal megműtötték.

A testvére, Ónodi-Klausler Barbara a napokban a GoFundMe oldalon adott helyzetjelentést az állapotáról, ahol gyűjtést indított az 1992-es olimpiai bajnok kórházi kezelésére – írta a hvg.hu. A beszámoló szerint Ónodi Henriettát a rehabilitációját biztosító intézményből ismét kórházba szállították többszörös komplikációkkal. Megkezdték a kezelését, és bár mutat javulást, a fájdalmai még így is jelentősek.

Az adománygyűjtő oldalon megjelölt 500 ezer dolláros célösszegből eddig mintegy 35 ezer dollár gyűlt össze.

Ónodi testvére a hozzászólása végén azt írta: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”

„Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag. Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét, és a biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást” – magyarázta korábban a helyzetet Ónodi-Klausler Barbara.

Címlapról ajánljuk
Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.

Kritikus orvos- és gondozóhiánnyal küzd Szlovákia

Egyre kevesebb Szlovákiában a szakképzett szociális gondozó, az idősotthonok többségében válságintézkedések bevezetésére kényszerülnek. A helyzet az orvosok számát illetően sem jobb, egyre kevesebb szakképzett orvos praktizál Szlovákiában. Az egészségügyi minisztérium vissza nem térítendő anyagi hozzájárulással akar segíteni a kritikussá vált helyzeten.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

A hét elején ismét lendületre kapott az ukrán hadsereg kurszki offenzívája: az orosz ellentámadás nem tudta stabilizálni a helyzetet. Harcokat jelentettek Giri, Balsoja Szoldackoje és Kromszkije Buki térségéből is, orosz források szerint Ukrajna 28 települést foglalt eddig el. Közben arról is jöttek hírek, hogy az offenzíva elején elfoglalt települések védelmét elkezdte megerősíteni az ukrán haderő, ami azt jelentheti, hogy hosszútávú megszállásra rendezkednek be Kurszk megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×