eur:
395.72
usd:
360.38
bux:
72324.49
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
A harmadik gólt szerző Artyem Favorovot, a Puskás játékosát (j) köszönti csapattársa Brandon Ormonde-Ottewill (j2), mögötte Komáromi György (b3) a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Puskás Akadémia FC - Ararat Armenia FC visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2024. augusztus 15-én. A mérkőzés 3-3-as döntetlenre végződött, a magyar csapat 4-3-as összesítéssel jutott tovább.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nehéz ellenfél jön, a Fiorentina vár a magyar csapatra

A Puskás Akadémia FC a Fiorentinávak játszik a negyedik selejtezőkörben.

Kl-selejtező - Egy lépésre a főtáblától a Puskás Akadémia

Felcsút, 2024. augusztus 15., csütörtök (MTI) - A Puskás Akadémia hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott az örmény Ararat együttesével, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából, azaz már csak egy lépés választja el története első főtáblás szereplésétől.

A felcsúti csapatra az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a negyedik selejtezőkörben.

A felcsúti gárda kiválóan kezdte a találkozót, Nagy Zsolt bombagóljával már a 11. percben megszerezte a vezetést, ezzel pedig megduplázta előnyét összesítésben.

Értelemszerűen így jóval sürgősebb lett a vendégeknek, akik innentől kezdve átvették az irányítást, de egészen a félidő hajrájáig egyetlen veszélyes helyzetet leszámítva inkább csak mezőnyfölényben voltak. A szünet előtt aztán nem csupán góllá, hanem gólokká érett a vendégek fölénye, Pécsi Ármin, a hazaiak 19 éves kapusa két óriási lövéssel szemben bizonyult tehetetlennek.

A fordulás után aztán megint gyorsan betalált a Puskás Akadémia, ismét Nagy Zsolt volt a befejező, negyedórával később pedig emberelőnybe került Hornyák Zsolt együttese, miután Nondi Szolnoki mezrántására egy óriási könyökössel válaszolt, a játékvezető pedig a másodperc tört része alatt felmutatta a piros lapot. Az emberhátrányt gyorsan kihasználta volna a hazai csapat, a félidőben csereként pályára lépő Puljic fejelt a hálóba, de a találatot les miatt érvénytelenítették.

Az örmények tíz emberrel is mentek előre, a csereként pályára lépő Duarte pedig egy 30 méteres bombával ismét megszerezte nekik a vezetést. A vendégek végül nem jutottak el a hosszabbításig, mert a csereként pályára lépő Favorov a 94. percben tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, továbbjuttatva ezzel a magyar csapatot.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 16. 09:36
×
×
×
×