eur:
395.04
usd:
358.73
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Az Omonia játékosainak gólöröme a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Fehérvár FC - Omonia visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2024. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Búcsúzott a Fehérvár a Konferencia-ligától

A Fehérvár idegenbeli kudarcát követően szerdán a hazai visszavágón 2-0-ra kapott ki az Omoniától, így kettős vereséggel, 3-0-s összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A ciprusiak az első félidőben Willy Semedo góljával szereztek vezetést, majd a hosszabbításban Andronikosz Kakulli tette még magabiztosabbá a sikerüket. A vendégek magyar válogatott futballistája, Lang Ádám a cserepadról nézte végig a találkozót.

Az Omoniára a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a Fehérvár pedig búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Noha a Fehérvár várta hátránnyal a visszavágót, mégis az Omonia lépett fel támadólag a meccs elején. Az első negyedórában Tóth Balázsnak legalább háromszor kellett védenie, hogy megóvja a kapuját, egy ízben pedig a jobb kapufa segítette ki. Több mint húsz percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Bedi lövése nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot. A játék képe viszont nem változott, egyértelműen a ciprusiak irányítottak, a fölényük pedig szűk harminc perc alatt góllá érett. A vezetés megszerzése ellenére sem vettek vissza a tempóból a vendégek, a szünetig hátralévő időben is a magyar kapusnak akadt védenivalója.

Pető Tamás vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni együttesét, amely jobban is kezdte a második játékrészt, ehhez azért hozzájárult az is, hogy a szigetországiak biztos előnyük birtokában már kevésbé erőltették a támadásokat. Hiába birtokolta többet a labdát a magyar csapat, mint a párharc előző három félidejében, komoly gólhelyzete így sem volt, mert az ellenfél megingás nélkül szervezetten védekezett. Ennek következtében sem az összesítésben, sem a meccsen nem jött össze az egyenlítés, sőt, a hajrában újra az Omonia volt veszélyesebb és a hosszabbításban megadta a kegyelemdöfést is.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×