eur:
394.11
usd:
358.18
bux:
71448.58
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Böde Dániel, a Paks (k), valamint Filip Mitrovic (b) és Sinisa Stevanovic (j), a montenegrói Mornar játékosai a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Paksi FC - Mornar mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 7-én. A mérkőzést a Paks nyerte 3-0-ra.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A Paks egyetlen körre a főtáblától

Összesítésben három góllal volt jobb montenegrói ellenfelénél a magyar csapat.

A labdarúgó Konferencia-ligában érdekelt Paks 2-2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5-2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön európai kupasorozatban.

Bognár György vezetőedző kupagyőztes alakulata háromgólos előnyből várta a keddi visszavágót, és mivel Windecker József büntetőjével már a 14. percben előnybe került, nyugodtan futballozhatott. Bár a rivális a második félidő derekára fordított, reális esélye így sem volt a párharc megfordítására.

A Paksra a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért zajló negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Gyorsan kényelmes helyzetbe került a Paks, ugyanis a Lenzsér által kiharcolt büntetőt Windecker a 14. percben értékesítette, ezzel összesítésben már 4-0-s előnyben volt Bognár György együttese.

Nem tartott sokáig a magyar vezetés. Lenzsér ezúttal a saját kapuja előtt negatív hős lett, az ő öngóljával egyenlítettek négy perccel később a hazaiak. A folytatásban jóval kevesebb veszélyes helyzet alakult ki, a nagyszünetig nem változott az eredmény.

Szappanos nagy védésével indult a második játékrész, amelynek derekán egy beadás után Zoric fejesével megszerezte a vezetést a hazai gárda. A Mornar becsülettel ment előre a hajrában, de a magyar kupagyőztes egy öngóllal - amelyet éppen a hazaiak második gólját szerző csatára vétett - egyenlített, és visszaállította a háromgólos különbséget összesítésben.

Címlapról ajánljuk
Tótka Sándor: felemelő érzés volt a barátommal együtt állni az olimpiai dobogón

Tótka Sándor: felemelő érzés volt a barátommal együtt állni az olimpiai dobogón

Az előző ötkarikás játékokon egyesben aranyérmes kajakos azt mondta az InfoRádióban, hogy az erős hátszél miatt az utolsó pillanatokban úgy döntöttek Nádas Bencével, hogy változtatnak a begyakorolt taktikán, de a szívük és a tomboló közönség behozta őket a második helyre a párizsi olimpián. Tótka Sándor arról is beszélt, miért nem sikerült jó pályát mennie a férfi kajaknégyesnek a döntőben.

Szárazföldi és légi járművekkel erősödhet a szlovák hadsereg

Szlovákia csatlakozhatna a Leopard 2A8 harckocsik németországi beszerzéséhez – tájékoztatott a szlovák védelmi miniszter a közösségi oldalon közzétett videójában. Robert Kaliňák ezen kívül tizenhat új tarackot is vásárolna a szlovák hadsereg számára. A szárazföldi harceszközökön kívül amerikai Viper helikopterek beszerzését is fontolgatja a szlovák védelmi tárca.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×