eur:
391.83
usd:
361.63
bux:
73370.63
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Hanon Systems magyarországi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. december 15-én. Az egyik legnagyobb dél-koreai autóipari beszállítónak számító cég 43 milliárd forint értékű beruházással 250 újabb munkahelyet teremt Székesfehérváron, Pécsen és Rétságon.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter: két magyar konzul is jelen lesz a Fehérvár-Szumgajit futballmeccs helyszínén

Két magyar konzul is jelen lesz a Fehérvár FC-Szumgajit FK futballmeccs helyszínén Azerbajdzsánban csütörtökön, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a kiutazó magyar szurkolóknak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult Bukarestbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének mérkőzésén az azerbajdzsáni magyar nagykövetség két munkatársa is a helyszínen várja majd a hazai szurkolókat.

"Segítik az eligazodást a mérkőzést megelőzően, illetve a mérkőzés során és a mérkőzés után is állnak a kollégák a rendelkezésükre" - húzta alá. Kitért arra is, hogy jegyértékesítés kizárólag a helyszínen lesz a vendégcsapat szurkolói számára.

A vendégszektor kapacitása pedig 192 fő.

Szijjártó Péter friss tájékoztatása szerint a diplomatákat a +994 50 645 35 20-as ügyeleti telefonszámon lehet elérni, ha a drukkereknek bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak.

"Jó utat és jó szurkolást kívánok! Reméljük, a Fehérvár is sikerrel száll be az európai kupaküzdelmekbe, mi pedig most indulunk Bukarestbe" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Nagykoalíciós alkotmánymódosítással védenék meg a német alkotmánybíróságot

Az elmúlt időszakban ritkának számító összefogás alakult ki a német kormánykoalíció pártjai és az ellenzéki konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU között. A közös cél a karlsruhei alkotmánybíróság védelme, annak megakadályozása, hogy szélőséges erők befolyásolhassák a testület tevékenységét. Ennek érdekében az alaptörvény reformjára van szükség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Próbálkozna a magyar olaj- és gázellátás diverzifikálásával a kormány, de támogatásra és csövekre lenne szüksége

Próbálkozna a magyar olaj- és gázellátás diverzifikálásával a kormány, de támogatásra és csövekre lenne szüksége

A magyar kormány a gáz mellett a kőolajellátás terén is érdekelt lenne a diverzifikációban, de ehhez a környékbeli országok és az Európai Bizottság felől támogatásra, illetve megépülő vezetékekre lenne szükség - mutatott rá egy szerdai bukaresti, élőben közvetített, beszédében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a mostani Lukoil-ügyre is célozva megjegyezte: bár már két éve kérte Magyarország, illetve Szlovákia a Horvátország felőli Adria kőolajvezeték kapacitásbővítését, de ebből nem lett semmi, helyette ötszörösére emelte a horvát vezetéküzemeltető a tranzitdíjat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×