eur:
389.69
usd:
357.94
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Mr JWW/YouTube

Összetörték a világ egyik legkülönlegesebb versenyautóját – videó

2,3 millió dollár értékűre becsülik azt a Lotus Evija X versenyautót, amit direkt a Nordschleife körrekord beállítására tervezett a brit–kínai gyártó.

A világ egyik legnagyobb autós fesztiválja a goodwoodi Festival of Speed, ahol ennek megfelelően minden évben vannak pótolhatatlan veszteségek is. Néhány éve emlékezetes volt a világ egyetlen Ford RS200-asának balesete, ami még rallycross átalakításban fennmaradt, vagy éppen a szintén egyedülálló Hyundai RS22e koncepció megsemmisítése.

Idén egy vadiúj versenyautót, a mindössze egyetlen példányban létező Lotus Evija X-et törték össze, rögtön a rajtvonalról való elinduláskor. Ha valaki nem ismerné, ez az az autó, amivel nemrég megfutották a harmadik leggyorsabb Nordschleife köridőt valaha. Ehhez bitang aero bodykittet kapott, és a legkevésbé sem hasonlít a sorozatgyártott, szintén villanyos utcai Evijára – írja az autoszektor.hu.

Ahogy az alábbi videón is látszik, a hatalmas gumifüstölés után szinte azonnal a falba állt az egyetlen létező Evija X. Nehéz eldönteni, hogy a sofőr túl erős jobb kormánymozdulata miatt, vagy valamilyen elektronikai hiba miatt történt az eset. Hivatalos közleményt még nem adtak ki róla, a kommentátorok is csak találgatni tudtak, hogy mi történhetett.

Szerencsére senki sem sérült meg az esetben, de az autó szénszálas bódéjának eleje durva ütést kapott. Kérdéses egyenlőre, hogy a hétvége további felfutásaira sikerül-e megjavítani az autót, ami egyébként 2011 lóerős teljesítményre képes a négy villanymotor által.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×