eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Botrány a Copa America elődöntője után. Forrás: X / Sergio Dipp
Nyitókép: Forrás: X / Sergio Dipp

Botrány a Copa America elődöntője után – videó

Kolumbia lesz a címvédő és világbajnok argentin válogatott ellenfele a labdarúgó Copa America vasárnapi döntőjében, miután a négy között egy góllal jobbnak bizonyult Uruguaynál.

Az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett második elődöntőben a kolumbiaiak annak ellenére diadalmaskodtak, hogy az egész második félidőt emberhátrányban játszották le. Röviddel a szünet előtt szereztek vezetést Jefferson Lerma fejesgólja révén - a gólpasszt szögletből James Rodríguez adta, akinek ez már a hatodik előkészítése volt a tornán, ezzel megjavította Lionel Messi rekordját -, pár perccel később azonban megfogyatkoztak, mert Daniel Munoz durvaságért megkapta a második sárga lapját.

A második játékrész eleje sok szabálytalanságot és játékmegszakítást hozott, majd az uruguayiak beszorították ellenfelüket, több helyzetük is volt - a 66. percben beállt Luis Suárez egy alkalommal a kapufát találta el -, de végül nem sikerült egyenlíteniük.

A lefújás után futballpályára nem illő jelenetek játszódtak le a stadionban.

Az uruguayi játékosok felmentek a lelátóra és ott néhányuk - például az FC Liverpool támadója, Darwin Nunez - összecsapott a kolumbiai drukkerekkel. A biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL pedig elítélte a történteket.

A finálét vasárnap rendezik Miamiban. Kolumbia másodszor nyerheti meg a dél-amerikai kontinenstornát, az eddigi egyetlen sikerét 2001-ben aratta. A 15-szörös győztes Uruguay szombaton Kanadával csap össze a harmadik helyért.

Eredmény az elődöntőben:

Kolumbia-Uruguay 1-0 (1-0)

góllövő: Jefferson Lerma (39.)

kiállítva: Daniel Munoz (45+1., Kolumbia)

kedden játszották:

Argentína-Kanada 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×