eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Water polo action in a swimming pool
Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

Benedek Tibor 17 éves fia apja nyomdokaiba lépett

A 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok legenda és fia is 17 évesen nyerte meg első aranyérmét korosztályos válogatottként.

Ahogy arról beszámoltunk, az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott minap 12–10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, és megvédte címét.

A keddi finálé szorosan alakult: bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat, és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, majd a nagyszünetre egy találatra zárkózott az ellenfél. A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a magyar válogatott, és a lefújásig nem is engedte ki a kezéből az előnyt.

A találkozón két gólt szerzett Benedek Mór, a 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor fia. A hvg.hu szúrta ki, hogy a győzelem kapcsán érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet a Magyar Vízilabda-szövetség a Facebook-oldalán: Benedek Tibor 1989-ben 17 évesen nyerte meg pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon, fia pedig ugyancsak 17 évesen szerezte meg első aranyérmét a mostani U18-as vb-n.

„A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is” – írta bejegyzésében a szövetség.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×