eur:
394.63
usd:
364.36
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Wimbledon, 2017. július 12.A brit Andy Murray játszik az amerikai Sam Querrey ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Wimbledonban 2017. július 12-én. (MTI/EPA/Will Oliver)
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Könnyek között búcsúzott Wimbledontól Murray

A brit teniszező a párizsi olimpián fejezi be pályafutását.

Andy Murray vereséggel kezdte a wimbledoni búcsúját, és nem bírta ki könnyek nélkül imádott rajongói előtt. Nem sokkal később bevallotta: „Bárcsak örökké játszhatnék!”

Murray, aki kétszeres wimbledoni bajnok egyesben, testvére Jamie oldalán 7-6 (6), 6-4-re kikapott a Rinky Hijikata és John Peers ausztrál párostól a férfi páros első fordulójában - írja a sport365.hu.

Ez volt az első epizódja a „háromrészes” visszavonulásának – a 37 éves Murray a tervek szerint Emma Raducanuval szintén pályára lép vegyes párosban Wimbledonban, mielőtt a párizsi olimpián végleg visszavonulna.

Azok után, hogy 2019-ben fémcsípőt ültettek be neki, idén további sérüléseket szedett össze, nemrég pedig meg is műtötték, hogy eltávolítsanak egy cisztát a gerincéből, aminek következtében Wimbledonban nem is indult egyesben - írja a portál.

Pályafutása során három Grand Slam-címet, két olimpiai aranyat, egy Davis-kupát nyert, valamint világelsőként zárt egy évet.

„Nézze, nehéz, mert szeretnék tovább játszani, de nem tehetem. Fizikailag már túl kemény, az összes sérülés összeadódott, és nem voltak jelentéktelenek” – mondta. „Örökké játszani akarok, szeretem ezt a sportot, és annyi mindent adott nekem. Rengeteg leckét tanultam az évek során, amit egész életemben hasznosítani tudok. Nem akarom abbahagyni, ezért ilyen nehéz.”

A könnyek potyogtak, amikor számos másik sztár, köztük Roger Federer és Rafael Nadal is videóban tisztelgett Murray előtt.

„Sosem voltál egyedül. Miközben a saját álmaidat hordoztad, az ő álmaikat is cipelted”– mondta a nyolcszoros wimbledoni bajnok és 20-szoros Grand Slam-bajnok Federer, aki a Centre Courton szenvedett vereséget a skóttól, amikor Murray 2012-ben olimpiai aranyérmet szerzett.

Nadal, az All England Club 2008-as és 2010-es bajnoka, 22 major cím birtokosa azt mondta: „Büszkék voltunk arra, hogy ellened játszhattunk.”

Serena Williams, a hétszeres wimbledoni bajnok és 23-szoros Grand Slam-győztes pedig azt mondta Murray-nek: „Az aranykorod mindenkié volt.”

A másik nagy riválisa, Novak Djokovic csütörtökön a pálya mellett volt szemtanúja Murray érzelmes estéjének a reflektorfényben.

„Néha úgy tűnt, mintha te lennél a világ ellen” – mondta Djokovic, a 24 Slam- és hét wimbledoni bajnoki cím birtokosa, csodálva a nála mindössze egy héttel korábban született társát.

Murray-t álló ováció fogadta, amikor a bátyja mellett lépett a Centre Courtra.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×