eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Oliver Bearman, a Ferrari brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának otthont adó montreali Gilles Villeneuve pályára érkezik 2024. június 7-én, az első szabadedzés előtt. A futamot június 9-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Forma-1: a Haas-hoz szerződött a Ferrari ifjonca

A 19 éves brit Oliver Bearman lesz a Forma-1-es Haas egyik pilótája 2025-ben.

Bearman - aki a Forma-2-es sorozat mellett jelenleg a Haas és a Ferrari tartalékversenyzője - többéves szerződtetését Silverstone-ban jelentette be az amerikai csapat.

A Ferrari akadémiáján nevelkedett Bearman lett a legfiatalabb brit a Forma-1-ben, miután márciusban beugrott a vakbélműtéten átesett Carlos Sainz helyére a Szaúdi Nagydíjon, és az előkelő hetedik helyen végzett a Ferrarival - két hellyel megelőzve a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont. Húsz évvel idősebb honfitársa később

"fenomenálisnak" és a "jövő sztárjának" nevezte Bearmant, aki múlt héten megszerezte szezonbeli első futamgyőzelmét a Forma-2-ben.

A fiatal brit pilóta a német Nico Hülkenberg helyét veszi át, aki jövőre a Saubernél, majd annak átalakulása után, 2026-tól a gyári Audi istállónál folytatja pályafutását. Azt még nem tudni, ki lesz a csapattársa, ugyanis a dán Kevin Magnussen szerződése a szezon végén lejár a Haasnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×