eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Borsody Emma, a BVSC (b) és Dékány Kinga, az AVA versenyzője az országos vívó bajnokság női párbajtőr egyéni versenyének döntőjében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2017. november 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Vívó Eb - Ezüstérmes a női párbajtőrcsapat

Ezüstérmet nyert a magyar női párbajtőrcsapat pénteken a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga összeállítású együttes a 16-os táblán fölényesen verte a finneket, majd a negyeddöntőben az ukránokat meglepetésre legyőző briteket is magabiztosan múlta felül. Az elődöntőben a lengyelek ellen végig irányítva a mérkőzést nyolc tussal nyertek a magyarok, akik az esti döntőben a világranglistát vezető olaszokkal kerültek szembe és az utolsó asszóig szoros összecsapáson 38-31-re kaptak ki.

Egy éve Krakkóban, az Európa Játékokon - melyen a csapatversenyek Európa-bajnoki küzdelmek is voltak egyben - ezüstérmet nyert a Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina, Büki Lili négyes. Az összeállítás három helyen változott, csak az olimpiára készülő Muhari maradt az együttesben.

Éppen ő kezdett Alberta Santuccióval és 3-2-re nyert. A 17 éves Nagy is egy tussal többet szúrt, mint ellenfele, Giulia Rizzi, majd Gnám eggyel kikapott Mara Navarriától. Az első kör után a világranglistán kilencedik magyarok 9-8-ra vezettek, a második asszókat követően pedig 21-21 volt az állás. A csapat vezére, Muhari ekkor plusz négyes találati mutatóval állt, társai pedig igyekeztek tartani az állást. Az utolsó körben előbb Nagy 4-2-re kikapott a csereként beállt Rossella Fiamingótól, majd Gnám 2-2-t vívott Santuccióval. Muhari az utolsó asszót 25-27-ről kezdte Rizzivel, de mivel az első tusokat az ellenfele adta, egyre inkább szorította őt az idő, és mennie kellett előre. 29-33-nál még viszonylag közel volt Rizzihez, aki azonban a folytatásban taktikusan védekezve növelte az előnyét. Végül az olaszok 38-31-re győztek.

A női párbajtőrözők a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egy nappal korábban a párbajtőröző Siklósi Gergely második, Andrásfi Tibor harmadik lett, és másodikként végzett a kardozó Pusztai Liza is.

Eredmények:

női párbajtőr csapatverseny (14 együttes):

a 16 között:

Magyarország-Finnország 45-22

negyeddöntő:

Magyarország - Nagy-Britannia 45-35

elődöntő:

Magyarország-Lengyelország 45-37

Olaszország-Franciaország 32-31

a 3. helyért:

Franciaország-Lengyelország 33-32

döntő:

Olaszország-Magyarország 38-31

A végeredmény: 1. Olaszország (Mara Navarria, Alberta Santuccio, Rossella Fiamongo, Giulia Rizzi), 2. Magyarország (Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga), 3. Franciaország (Alexandra Louis-Marie, Coraline Vitalis, Marie-Florence Candassamy, Auriane Mallo-Breton)

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×