eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője sajtóértekezletet tart Varsóban 2022. október 10-én. A Real Madrid október 11-én az ukrán Sahtar Donyeck ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

A klub és Carlo Ancelotti is üzent a Real Madrid kimaradásáról

Bajnokok Ligája-győztesként a Real Madrid kvalifikációt szerzett a jövőre induló klubvilágbajnokságon, a részvételével kapcsolatban azonban először téves hírek kaptak szárnyra.

A megújuló labdarúgó-klubvilágbajnokságnak 2025 nyarán az Egyesült Államok ad otthont, 32 csapat részvételével, de egyre többen mondják le a részvételt. Az első hírek szerint így tett a Real Madrid is, amelynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti visszautasította a meghívást - legalábbis az Il Giornale cikke szerint, amely így idézte a szavait:

"a FIFA elfelejti, hogy a klubok és a játékosok nem vesznek részt ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, és ezt a pénzt az egész tornára akarják adni.

A Real Madrid a többi klubhoz hasonlóan visszautasítja a meghívást".

Később azonban Ancelotti az X-en közzétett egy helyreigazítást: „Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnoksággal kapcsolatos szavaimat nem úgy értelmezték, ahogy szerettem volna. Semmi sem állhat távolabb tőlem, mint annak a lehetőségnek az elutasítása, hogy egy olyan tornán szerepeljünk, amelyen a Real Madrid nagy címekért harcolhat” - írta a Nemzeti Sport.

Biztos, ami biztos, közleményt adott ki a BL-címvédő Real Madrid is. Azt írják, a Real Madridnak a FIFA által a következő, 2024-2025-ös idényben megrendezendő megújuló klubvilágbajnokságon való részvétele soha nem volt kérdéses. "Klubunk a tervek szerint részt vesz ezen a hivatalos versenyen, amelyen büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel lépünk pályára, hogy ismét újabb trófeát szerezzünk" - fogalmaztak.

Carlo Ancelotti az ominózus lapinterjúban egyébként az európai torna után visszavonuló Toni Kroosról is beszélt, sajnálatát fejezve ki, hogy a német klasszis távozik. Ám mivel Madridban fog élni, így ha meggondolja magát, egyetlen telefonhívásba kerül, és újrakezdenek mindent.

A 2025. június 15-én induló, egy hónapot felölelő klubvilágbajnokságon eddig 29 csapat helye ismert.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×