eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Mészáros Eszter a női puskások döntőjében az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben, az Audi Arénában 2024. március 1-jén. A magyar versenyző a hatodik helyen végzett, így nem szerzett olimpiai kvótát.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Újabb magyar olimpiai kvótának örülhetünk

Mészáros Eszter légpuskában a világranglistáról ötkarikás kvótához jutott - közölte a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF).

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) közléséről a hazai szövetség számolt be vasárnap este. Mészáros úgy jutott kvótához, hogy légpuskában a franciák kiharcolták az olimpiai indulás jogát, és a rendezőnek szánt kvóta is visszaszállt a ranglistára. Így a két legjobb, kvótával nem rendelkező versenyző, a lengyel Aneta Stankiewicz és Mészáros került be a párizsi mezőnybe.

Sportlövészetben a magyarok öt párizsi indulási jogot szereztek, korábban a puskás Pekler Zalán az Európa Játékokon, a pisztolyos Fábián Sára Ráhel a bakui világbajnokságon, a puskás Péni István (a győri 10 légfegyveres kontinensviadalon), valamint a pisztolyos Major Veronika (a riói olimpiai kvalifikációs versenyen) jutott ötkarikás kvótához. Mészáros Eszter párizsi indulása egyben azt is jelenti, hogy a légpuska vegyes csapat versenyszámában is lesz magyar egység a francia fővárosban.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×