eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az olimpiai ötkarika a párizsi Eiffel-tornyon 2024. június 7-én. A párizsi olimpiára július 26. és augusztus 11. között kerül sor, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Thomas Padilla

Ikonikus jelkép a világ talán leghíresebb építményén – képek

Ötven nappal a játékok kezdete előtt felkerült az olimpiai mozgalom leghíresebb jelképe, az ötkarika Párizs ikonikus épületére, az Eiffel-toronyra.

A szervezők pénteken leplezték le a játékok szimbólumának számító installációt a francia főváros, egyben a világ egyik leghíresebb épületén.

Éjszaka két óriásdaru emelte magasba a harminc tonnás, újrahasznosított acélból készült jelképet, ami a torony déli, Szajna felőli oldalán az első és a második emeleti kilátóterasz között kapott helyet. Az installációt 100 ezer ledlámpa fénye teszi majd éjszaka is láthatóvá.

Párizs, 2024. június 7.
Az olimpiai ötkarika a párizsi Eiffel-tornyon 2024. június 7-én. A párizsi olimpiára július 26. és augusztus 11. között kerül sor, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.
MTI/AP/Thomas Padilla
Párizs, 2024. június 7. Az olimpiai ötkarika a párizsi Eiffel-tornyon 2024. június 7-én. A párizsi olimpiára július 26. és augusztus 11. között kerül sor, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik. MTI/AP/Thomas Padilla

A karikák átmérője kilenc méter, és a Szajnán sorra kerülő július 26-i megnyitón a sportolók egészen közelről láthatják majd őket, míg a strandröplabdázók az épület túloldalán, a Mars-mezőn felépített ideiglenes stadionban versenyeznek majd.

Az olimpiát július 26-tól augusztus 11-ig rendezik a francia fővárosban, de már 24-én elkezdődnek a küzdelmek. A paralimpiára augusztus 28-tól szeptember 8-ig kerül sor.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×