eur:
394.66
usd:
368.03
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Lang Ádám (b) és Nagy Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott játékosai a csapat Eb-felkészüléséről tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2024. május 30-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Felszabadultság a lélekben, izomláz a testben - Telkiben hajt a labdarúgó-válogatott

Intenzív edzésekkel kezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságra - erről számolt be többek között Lang Ádám és Nagy Zsolt a Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Lang, az Omonia Nicosia 31 éves középső védője kiemelte, lehet érezni, hogy minden játékos motivált és felszabadult. "Amikor pedig edzés van, a testemen is érzem, hogy azoknak olyan intenzitása van, amilyent elvár az ember. Mindenki megalkuvás nélkül végzi a munkát" - szögezte le.

A 67-szeres válogatott játékos március végén lábközépcsont-repedést egy edzésen. Ezzel kapcsolatban azt mondta, jó állapotban van mentálisan és fizikálisan is. "A lábam rendbe jött, teljes értékű edzésmunkát tudok végezni, mindenbe bele tudom vetni magam" - árulta el.

Beszélt arról is, hogy nem tesz különbséget a válogatott felkészülések között, örül annak, hogy egy évtizede itt lehet, annak pedig még jobban, hogy közben a magyar labdarúgás fejlődött, a közeg és a szakmai stáb tekintetében is előrelépés történt.

A válogatott hazai felkészüléséről azt mondta, ez elsősorban a szakmai stáb döntése volt, de nem is lett volna különösebb értelme az idény utáni pihenőt követően Ausztriába utazni, mert hamarosan úgyis elutazik a csapat Írországba, ráadásul nem is találhattak volna jobb körülményeket máshol, mivel Telkiben minden adott a felkészüléshez.

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia ugyancsak 31 éves szélsője is kiemelte, hogy megterhelő edzésekkel kezdődött a felkészülés. "Egy hét pihenő után belevágtunk keményen a munkába, érezhetően van izomláz is, de ez a normális szerintem" - mondta.

Örült annak, hogy csapatával végül a harmadik helyen zárták a bajnokságot, és annak is, hogy az idény során sikerült visszanyernie sérülése előtti formáját, és nagyon jó időszakon van túl.

A védőként és középpályásként is bevethető 18-szoros válogatott játékos is kiemelte, most az a legideálisabb, hogy a megszokott körülmények között készülhetnek.

A magyar válogatott jövő kedden 20.45-től Dublinban az írekkel, majd jövő szombaton 18 órától Debrecenben az izraeliekkel játszik felkészülési mérkőzést.

A két játékos egyetértett abban, hogy mindkét összecsapás kemény párharcnak ígérkezik. Lang úgy fogalmazott, hogy "saját elképzeléseinket kell megvalósítani, amit elsajátítottunk eddig, azt alkalmazni", Nagy szerint pedig a két összecsapás lehetőséget nyújt arra, hogy a csapat gyakorolja a taktikai elemeket, amelyeket az Európa-bajnokságon szeretne alkalmazni.

A válogatott június 10-én utazik Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×