eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Muhari Eszter az észt Katrina Lehis elleni asszó közben a vívó-világbajnokság női párbajtőr egyéni versenyén a legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hivatalos: Muhari Eszter indulhat a párizsi olimpián

Hivatalossá vált, hogy Muhari Eszter indulhat női párbajtőrben a párizsi olimpián.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) kedd esti, legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már ő szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között, szerdán pedig a hazai szövetség honlapja arról számolt be, hogy megérkezett a FIE ezzel kapcsolatos hivatalos értesítése.

A magyarok csapatban nem szereztek kvótát ebben a szakágban a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a listán az észt Nelli Differt mögött már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

A megüresedő pozíciót a FIE értesítése alapján hivatalosan is ő kapta meg. A hazai szövetség kiemeli: ez nem azért történt így, mert magyar vívó helyett magyar került a listára, hanem mert eleve Muhari Eszter állt a következő helyen.

„Rendkívül kettős érzések vannak bennem az elmúlt hónapokkal kapcsolatosan, ami néha a teljesítményemre is hatással volt, bármennyire küzdöttem ellene. Viszont most hatalmas kő esett le a szívemről, és nagyon szeretnék jól szerepelni az olimpián. A történtekről eddig sem nyilatkoztam, többet ezután sem szeretnék” – mondta a hunfencing.hu oldalnak a világranglistán 12. helyezett, 21 éves, négyszeres egyéni magyar bajnok.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×