eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Wikipédia/Oleg Bkhambri (Voltmetro)

Visszatér a kínaiak doppingvétség miatt eltiltott úszósztárja

Több mint négy év után tér vissza a háromszoros olimpiai bajnok kínai úszó.

Kedden lejárt a több mint négyéves eltiltása Szun Jangnak, a kínaiak háromszoros olimpiai bajnok úszójának, aki kijelentette, visszatér a sportágba.

Az 1500 méter gyors világcsúcstartója 4 év 3 hónapot hagyott ki. Az ügye még 2018 szeptemberében indult, amikor szerették volna ellenőrizni, de utasította segítőit, hogy törjék össze a levett vérmintáit tartalmazó fiolákat, amit ők meg is tettek. A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (World Aquatics) eltiltását akkor azért kerülte el, mert állítólag az ellenőrök nem tudták magukat megfelelően igazolni.

Szun ezt követően még a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon elindult, de 2020 februájában végül ítélet született vele szemben - először nyolc év volt a büntetés, de a CAS végül mérsékelte azt.

"Büszke vagyok minden egyes eredményemre és érmemre, amit pályafutásom alatt szereztem. Jelenleg csak abban reménykedem, hogy bátran oda tudok állni a rajtkőre" - nyilatkozta Szun Jang, aki 2012-ben Londonban első kínai férfiként nyert aranyat úszásban.

A 11-szeres nagymedencés világbajnok hozzátette, már négy évvel ezelőtt eldöntötte, hogy eltiltását követően folytatja a pályafutását. Nagy kérdés, hogy ezt milyen formában teszi majd, a párizsi olimpiára a kínaiak válogatóversenyét már megrendezték, ráadásul a helyi szabályok szerint nem lehet a nemzeti csapat tagja az, akinek valaha egy évnél hosszabb doppingeltiltása volt. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az ő esetében kivételt tesznek, ugyanis Kínában igazi hősként kezelik.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×