eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a sajtó képviselőinek nyilatkozik az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában játszott Manchester City-Liverpool mérkőzés kezdete előtt a manchesteri Etihad Stadion 2023. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Pep Guardiola az év edzője a PL-ben, megosztaná a díját

Zsinórban negyedszer lett bajnok a Manchester City. Kiemelte Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos trénerét is.

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy Pep Guardiola lett az év edzője - írja a Sportal.

Irányításával a Manchester City zsinórban negyedik bajnoki címét nyerte vasárnap, ezen a héten pedig az FA-kupa döntőjében lépnek pályára a városi rivális Manchester United ellen.

Az edző 2016 óta áll a City alkalmazásában, azóta 6 bajnoki címet szerzett, ezen kívül két FA-kupát, négy Angol Ligakupát, két Angol Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és egy klubvébét nyert a csapattal.

A Premier League Év Edzője díjra a Liverpooltól távozó Jürgen Kloppot, az Arsenallal 2. helyen záró Mikel Artetát, az Aston Villát a Bajnokok Ligája-csoportkörébe vezető Unai Emeryt, valamint a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth vezetőedzőjét, Andoni Iraolát jelölték még.

Az 53 éves Guardiola ötödik alkalommal lett az év edzője, a listát vezető Sir Alex Fergusonnak tizenegy elsősége van. Bejelentette, meg szeretné osztani ezt a díjat kollégáival, Mikel Artetával és Jürgen Klopp-pal is.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×