eur:
394.92
usd:
367.55
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Reus, a Borussia Dortmund játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a G csoport első fordulójában játszott Borussia Dortmund - FC Köbenhavn mérkőzésen Dortmundban 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Elveszíti alapemberét a Dortmund

Tizenkét év után elhagyja a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmundot Marco Reus, az együttes 34 esztendős támadója.

A klub és a játékos pénteken közösen jelentették be, hogy nem hosszabbítják meg a felek közötti, idény végén lejáró szerződést.

Reus összességében 21 évet töltött a Ruhr-vidéki klubnál, ugyanis 1995 és 2005 között a dortmundi utánpótlásban nevelkedett, és ugyan a profik között a Borussia Mönchengladbachnál mutatkozott be, 2012-ben visszatért nevelőegyesületéhez, amelyet azóta is erősít.

Reus 424 tétmérkőzésen 168 gólt szerzett és 128 gólpasszt adott a Dortmund színeiben, kétszer nyerte meg a Német Kupát az együttessel, valamint Bajnokok Ligája-döntőt játszott. Utóbbira még idén is lehet esélye, ugyanis a BL elődöntőjének első felvonásán a BVB hazai környezetben 1–0-ra nyert a Paris Saint-Germain ellen.

„Az életem több mint felét ennél a klubnál töltöttem, hihetetlen hálás és büszke vagyok ezért az időszakért. Biztosan nehéz lesz a búcsú, de így már teljes mértékben az utolsó fontos meccsekre tudunk koncentrálni. Nagy céljaink vannak, és ehhez minden egyes szurkolóra szükségünk van” – nyilatkozta a 48-szoros válogatott Reus, akit karrierje során többször is sérülések gátoltak a legnagyobb sikerek elérésében, így például kimaradt a 2014-ben világbajnok Nationalelfből is.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×