eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Csapatot hirdetett a szövetség a szegedi evezős Eb-re

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) kihirdette az április 25. és 28. között Szegeden sorra kerülő evezős Európa-bajnokságon, valamint kontinentális olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattán szereplő válogatott névsorát.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a párizsi olimpiai részvételéért zajló versenyen a normálsúlyú egypárevezősöknél Gadányi Zoltána és a kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz szállhat vízre, míg a könnyűsúlyú kétpárevezősöknél a Bene Dorottya, Szili Dorina páros és a Szőllősy Balázs, Galcsó Vencel kettős küzdhet a Maty-éren. A férfi PR1 kategóriában pedig Pető Zsolt paraevezősnek szurkolhatnak a kilátogatók.

Az eddigiektől eltérően a kvalifikációs regattán résztvevők nem indulhatnak az Európa-bajnokságon, így a kontinenstornán a normálsúlyúaknál Bácskai Máté bizonyíthat egypárban, a férfi kormányos nélküli ketteseknél a már rutinosnak számító, 2017-ben világbajnok Simon Béla, Juhász Adrián duó, női kétpárevezősben pedig a Preil Vivien, Zsíros Janka páros állhat rajthoz. A férfi négypárevezősöknél Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf és Ujhelyi Mihály, a férfi kormányos nélküli négyesben Kerekes Krisztián, Hopp Márton, Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs kapott helyet.

A könnyűsúlyúaknál a kétszeres Eb-győztes Galambos Péter versenyezhet egypárban, női kétpárban Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter. A férfi ketteseknél a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Szabó Bence, Furkó Kálmán páros, míg férfi négypárevezősben a Demkó Mátyás, Fenyődi Tamás, Kertész Keve, Szigeti Ferenc összeállításnak szavazott bizalmat a hétvégi Szegeden rendezett válogató eredményei alapján a MESZ elnöksége.

A jegy- és bérletértékesítés már elkezdődött a párizsi olimpia előtti egyik legfontosabb sportági versenyre, amelyre több mint 30 ország 600 sportolója érkezik. Az eseményen a hazai egyetemek nyolcasai megmérkőznek egymással az először sorra kerülő Egyetemek Regattáján.

Magyarország legutóbb 54 éve rendezett felnőtt evezős Eb-t, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a nők küzdelmének.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×