eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Budapest, 2023. november 23.Michelisz Norbert, a túraautó világsorozat idei bajnoka sajtótájékoztatót tart Budapesten 2023. november 23-án. A Hyundai 39 éves versenyzője november 19-én Makaóban nyerte meg a bajnokságot.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Michelisz Norbertnek nem lehet más célja, mint harmadszor is felérni a túraautózás csúcsára

Marad eddigi csapatánál, a BRC Hyundainál Michelisz Norbert, aki címvédőként vág neki bő egy hónap múlva az első számú túraautós világsorozatnak, a TCR World Tournak. A sorozat magasabb szintre léphet, és a magyar pilótának házon belül is keményen kell majd küzdenie – mondta az InfoRádióban Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője.

Újra megkapta a Nemzetközi Autómobil Szövetség, vagyis a FIA minősítését a TCR World Tour, így ismét a legmagasabb szinten jegyzik. Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban elmondta, a legfelsőbb szinteken ismét számításba vették a sorozatot, de továbbra sem világbajnokság, hanem továbbra is világkupa lesz.

Ami viszont kellemetlen hír, hogy csak egyetlen versenyhelyszín lesz idén a TCR legmagasabb szintjén, a World Tourban Európában: a Róma melletti Vallelungában kezdődik a szezon április 19-21-én. A sorozat aztán Marokkóba, Amerikába, Sao Paulóba – a Forma–1-ből is ismert versenypályára –, később Uruguayba, Kínába és végül Makaóba megy.

Továbbra sem lesz magyar nyelvű tévés közvetítése a sorozatnak, de online követhető lesz angolul.

Michelisz Norbert az idei évre kapott egy magasan jegyzett csapattársat Nestor Girolami személyében, aki a szakíró szerint "harapós, erős" pilóta. "Ascona és Girolami mellett ezt körülbelül úgy tudnám jellemezni, mint ha Michelisz Norbert Alonsóként kapna maga mellé egy Lando Norrist, illetve egy Charles Leclerc-t. Házon belül is bizony komoly csata lesz" – fogalmazta meg várakozásait.

Michelisz Norbert, aki mellett a Honda alkalmazásában újra lesz magyar pilóta, Losonczy Levente, címvédésre készül a Hyundaijal, amellyel évek óta együtt dolgozik.

"Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő az első számú versenyzőjük, nemcsak azért, mert tavaly bajnok lett, hanem a leghosszabb ideje van velük, és a legnagyobb tapasztalattal bír. Abszolút mértékben csak az lehet a célja, hogy harmadszor is fölérjen a túraautózás aktuális csúcsára" – mondta Vámosi Péter, aki szerint Michelisz idén mindent az ismétlésnek rendel majd alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×