eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A későbbi győztes belga Alexander Doom (b) a férfi 400 méteres síkfutás döntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 2-án. Molnár Attila (j2) az ötödik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Meglepetésből ötödik hely a vb-n – mit futhat az olimpián Molnár Attila?

Molnár Attila ötödik helyen végzett 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai vb-n. Karlik Pál tanítványa az elődöntőben új országos csúcsot is futott 46,08 másodperccel. A mindössze 22 éves atléta az InfoRádióban azt mondta, előzetesen az elődöntőbe jutás volt a célja, így messze túlszárnyalta az elvárásokat.

Molnár Attila ötödik helyen zárt férfi 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A 22 éves magyar versenyző futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe, amelyben 46,08 mp-re faragta korábbi (46.22) országos rekordját és harmadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol 46,11 mp-cel az ötödik helyen ért célba.

A világbajnokság előtt nem az ötödik hely és nem ennél jobb helyezés járt mester és tanítványa fejében, Molnár Attila azt mondta az InfoRádióban, hogy az elődöntő volt a reális célja.

"Ez nagyon pozitív eredmény így utólag, nyilvánvalóan akkor még nem tudtuk ezt úgy értékelni, hogy mit tettünk, akkor arra fókuszáltunk, hogy a döntőben is minél jobb helyezést érjünk el. Akkor csak a szakma volt, de most az emberi oldalról is meg tudtuk közelíteni már" – mondta az ötödik helyét értékelve a 22 éves sportoló. A királyi többes az edzővel, Karlik Pállal alkotott duójára vonatkozik.

Úgy gondolja, már a döntőbe jutás önmagában nagyon erős eredménynek mondható fedett pályán, azt pedig extrának tartja, hogy ez országos csúccsal sikerült. Annak külön örül, hogy a legjobbját éppen a legjobb időpontban tudta hozni.

Most már cél a 46 másodperces álomhatár átlépése, de ez "jövőre meglesz". "A táv első felében még mindig akadnak elveszett tizedmásodpercek, azokat kell behozni, és akkor ki lehet maradni ezekből a bevágásnál adódó a bunyókból" – keresgélte a fejlődési lehetőséget.

Hogy mire lehet jó ez a mostani eredmény a párizsi olimpia tükrében, arról azt mondta, pár hónap kemény munka jön, és ha nem lesz kihagyás vagy sérülés, akkor egy továbbjutás a minimális elvárás magával szemben, viszont az ottani döntőhöz nagyon nagy bravúr kell majd.

"Az elődöntő a célom, minden más extra"

– foglalta össze. Persze 22 évesen még óriásit tud fejlődni egy atléta, ezzel ő is egyetért. "Még nem tudom, hogy mekkora a potenciál bennem. Én igyekszem úgy edzeni minden nap, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×