eur:
394.84
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Facebook/Magyar Kézilabda Szövetség

Ligetvári Patrik: a legkeményebb időszak következik, de nagyon várom

Csütörtökön a Bajnokok Ligájában, jövő héten pedig az olimpiai selejtezőn játszik sorsdöntő meccseket Ligetvári Patrik, a Veszprém és a válogatott kézilabdázója. Úgy érzi, jó esélye van a nemzeti csapatnak, hogy kijusson Párizsba, de még sok munkát kell elvégezni ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Csütörtök este a Magdeburg ellen játssza utolsó mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém. Ha a magyar együttes győz, akkor második helyen végez, ami automatikus negyeddöntős helyet ér. Ha nem tud nyerni, akkor csoportharmadikként éppen a Szegeddel találkozik majd a nyolc közé jutásért.

„A BL-ben eddig minden nagy csapat ellen sikerült nyernünk, igaz, buktunk, amikor nem kellett volna, de jobb, ha az erősebb ellenfeleket le tudjuk győzni, mert azt mutatja, hogy képesek leszünk a sorsdöntő meccseket is megnyerni” – foglalta össze az eddigi szereplést Ligetvári Patrik az InfoRádió Hetes című műsorában.

Az átlövő a Magdeburg ellen is kiélezett csatára számít. „Két éve volt már hasonló meccsünk, ami fontos helyezésekről döntött. Nehéz lesz, mert a németek legutóbb a Barcelonát is megverték. Ősszel mi nyertünk, de nem lehet kiindulni abból, hiszen a tavalyi BL-győztesről beszélünk, és bárki ellen képes jó teljesítményre.

Persze jó alap az őszi eredmény, de biztosan nehéz dolgunk lesz.”

Ligetvári Patrik szerint a Magdeburg tagjai az egy az egy elleni párharcokat jól vállalják, ebben a legjobbak, jól cseleznek, jó döntéseket hoznak, nagy tempót tudnak diktálni, erre figyelni kell.

A BL-párharc után sok idő nem marad a pihenésre, hiszen jövő héten a férfiválogatott az olimpiai selejtezőn érdekelt: Tatabányán március 14. és 17. között sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália lesz az ellenfél, a párizsi játékokra az első két helyezett jut ki.

„Jó esély van előttünk, meg tudjuk oldani, hogy kijussunk az olimpiára, de sok munkát kell még ahhoz elvégeznünk.

A legkeményebb időszak következik, de nagyon várom már” – emelte ki a 28 éves játékos.

Úgy érzi, tudnak a januári Európa-bajnokság ötödik helyére és az akkori lendületre építeni a jövő héten is. Az ellenfelekről is részletesen beszélt. Tunéziáról már érdeklődött Veszprémben az egyiptomi csapattársainál, akik januárban az Afrika-kupán játszottak ellenük. Akkor még egy fontos tunéziai kézilabdázó hiányzott, de a selejtezőn már ott lesz ő is, az afrikai csapatot sem lehet félvállról venni. Norvégiát régen tudta legyőzni a magyar együttes, Portugáliával pedig az utóbbi években jó meccseket játszott, volt köztük siker és vereség is.

„Annak örülnék a legjobban, ha az első két meccset megnyernénk, és a továbbjutás tudatában tudnánk játszani a csoportelsőségért” – mondta az átlövő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×