eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én. Az együttműködés célja, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő, illetve kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Már 92 magyar olimpiai kvóta biztos, de Gyulay Zsolt akár a duplájára is számít

A kézilabda-válogatottak sikeres kvalifikációján múlhat, hogy nagyobb lesz-e a magyar küldöttség Párizsban, mint 2021-ben Tokióban volt. Az InfoRádió Gyulay Zsolt MOB-elnököt kérdezte.

Jelentősen nőhet a tavaszi hónapokban az olimpiai kvótaszám – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

"Időarányosan szerintem jól állunk. Most 92-t látunk, de tudjuk, hogy a ranglisták alapján száz fölött vagyunk már.

Nyilván még kesergünk egy kicsit a női kosárcsapat miatt" - utalt arra, hogy a spanyol válogatott ellen egyetlen ponttal kapott ki Székely Norbert alakulata, ezzel esett el az ötkarikás indulás lehetőségétől. "Ne felejtsük el, hogy fantasztikus eredményt értek el a lányok, de nem sikerült behúzni azt az utolsót. Ellentétben a női vízilabda-válogatottal, amelynek viszont igen, ami nagyon jó. Persze a magyar kosárlabdának és az olimpiai csapatnak is sokat jelentett volna. De bízunk abban, hogy a két kézilabdacsapat még versenyben van, és jól fog szerepelni, úgyhogy bízom benne, hogy 175 fölött leszünk" - húzta alá. 2021-ben az elhalasztott tokiói olimpián 173 sportoló képviselte a magyar színeket.

A sportvezető arról is beszélt, hogy megnyugtatóan rendezte a MOB az utazás kérdését, a sportolóknak a legkényelmesebb konstrukciót alakították ki. A Wizz Air szállítja majd a magyar sportolókat, és minden fordul majd gép, mert aki végzett a versenyével, annak el kell hagynia az olimpiai falut.

"Az érmesek jelentenek kivételt, remélem, minél többen jönnek majd haza az olimpia végén az úgynevezett aranygéppel augusztus 12-én. Remélhetőleg tele leszünk" – mondta a MOB elnöke.

A most is zajló győri sportlövő-Eb mellett a következő időszakban több sportágban is lesz itthon kiemelt olimpiai kvalifikációs esemény. A párizsi játékok megnyitóját július 26-án tartják, az olimpia augusztus 11-én zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×