eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Somodi Maja a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Magyar arany a junior rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n

Somodi Maja aranyérmet nyert szombaton 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Gdanskban zajló junior világbajnokságán.

A magyar felnőtt válogatott alapembere a csütörtöki selejtezőből meglepetésre nem jutott tovább a leghosszabb távon, azonban szombat délelőtt mindkét reményfutamát megnyerve javított, így jutott a legjobb 25 versenyzőt felvonultató elődöntőbe.

A 19 éves Somodi továbbjutó helyen korcsolyázva ugyan elesett az elődöntőben, de szabálytalankodtak vele szemben, ezért a zsűri fináléba juttatta, ott pedig remekül versenyezve mind a hét riválisát megelőzve diadalmaskodott.

Végi Diána Laura a kisdöntőben szerepelt, ott másodikként célba érve tizedik lett összesítésben.

Az 500 méteres sprinttávon is Somodi szerepelt a legjobban a magyarok közül: a kisdöntőt megnyerve hatodikként zárt.

A váltók közül egyedül a női négyes jutott a vasárnapi fináléba: a férfi kvartett a pénteki negyeddöntőben búcsúzott, míg a vegyes csapatot az elődöntőben szabálytalanság miatt kizárták, így kilencedik lett. A Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura alkotta női staféta viszont a szombati elődöntőben a dél-koreai, a holland és a japán riválisát is megelőzve futamgyőztesként lépett a legjobb négy közé.

A lengyelországi viadalon vasárnap az 1000 méter küzdelmeit és a váltóversenyek döntőit rendezik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×