eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
2023. december 17-én Münchenben készített kép Thomas Tucheltől, a német első osztályú labdarúgó-bajnokság címvédője, a Bayern München vezetőedzőjéről. A klub 2024. február 21-én bejelentette, hogy Tuchel az idény végén távozik. A Bayern az előző három tétmérkőzését elvesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Megszólalt Thomas Tuchel a távozásáról

Thomas Tuchel vezetőedző szerint nem csak ő felelős a Bayern München labdarúgócsapatának rossz formájáért, de abban bízik, saját magát és a játékosokat is felszabadítja az a döntés, hogy az idény végén távozik a posztjáról.

"Nem számít, hogy megértem-e a klub döntését, vagy boldog vagyok-e vele. Csak az számít, hogy letisztult a helyzet, ez pedig felszabadultságot hoz, ami jó hatással van az edzésekre és a meccsekre is" - mondta a szakember, akinek Lőw Zsolt a segítője. "A szakmai stáb számára azért, mert a döntéseknél nem kell a hosszútávú következményekkel számolnunk, így kicsit vakmerőbbek lehetünk".

Tuchel tavaly márciusban vette át a bajor sztárcsapat irányítását, amely a vezetésével sorozatban 11. bajnoki címét gyűjtötte be. A Bayern az elmúlt időszakban hullámvölgybe került, egymás után három vereséget szenvedett, így hátránya nyolc pontra nőtt a Bundesligában az éllovas Bayer Leverkusennel szemben, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egygólos hátrányból várja a hazai visszavágót az olasz Lazio ellen.

"Soha nem éreztem úgy, hogy ne találtuk volna meg a hangot a csapattal. De az edzések és a meccsek között eltérés van, ezért az edző a felelős. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősségemet.

Már egy ideje nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk. De most új helyzetünk van"

- mondta a Chelsea-vel három éve Bajnokok Ligája-győztes Tuchel.

A Bayern Münchenre szombaton újabb rangadó vár a német bajnokságban, ugyanis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget fogadja, amely ötödikként szeretne előrelépni a BL-indulásért.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×