eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Érdi Mária Sajtó

Érdi Mária ismét Eb-aranyérmes, Vadnai Jonatán ezüstérmet szerzett

A magyar sportoló megnyerte a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságát.

Érdi – aki tavaly sporttörténelmi világbajnoki címmel szerezte meg a párizsi olimpiai kvótát – az élről kezdhette az éremfutamot, amelyen gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Minden bóját elsőként vett és meggyőző fölénnyel ért elsőként célba.

A magyar vitorlázó mögött a litván Viktorija Andrulyte zárt másodikként, harmadik pedig a francia Louise Cervera lett. Érdi Mária kiegyensúlyozott és nagyszerű teljesítményére jellemző, hogy a kiejtett 11. helyezését leszámítva legrosszabb eredménye egy hatodik hely volt, kétszer-kétszer másodikként és harmadikként futott be.

„Életem egyik legnehezebb versenye volt. Gyenge szél és sok-sok kiszámíthatatlanság, amit kaptam ettől az Eb-től, de sikerült az egész mezőnyből a legjobban alkalmazkodni mindezekhez.

Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a tavalyi világbajnoki arany, és Eb-bronz mellé most egy Európa-bajnoki cím is társul.

Edzőmmel jó taktikát raktunk össze, és ez eredményesnek bizonyult. Nem volt egyszerű, mert az éremfutam előtt nagyon sűrű volt a mezőny a dobogós helyek tekintetében” – értékelt Eb-győzelme után Érdi Mária csapata tájékoztatása szerint. „Már a kontinensbajnokság előtt tudtam, hogy itt az győzhet, aki a legkevesebb hibát követi el, és jó döntéseket hoz. Próbáltam ezt a két dolgot minden futam előtt és alatt szem előtt tartani”.

Az MVM hajósa az elmúlt négy nagy világversenyen kétszer arany-, egyszer bronzérmet szerzett, az idei vb-n pedig csak azért maradt le a dobogóról és végzett a hetedik helyen, mert a gyártó hibája miatt futam közben kiszakadt a hajó talpcsigája.

A női olimpiai ILCA 6 osztályban 107 versenyző indult.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×