eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Santiago Hezze, az Olimpiakosz (b) és Varga Barnabás, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros az Európa Konferencia-liga 2023–2024-es idényétől. Az Olympiakosz a pireuszi 1-0 után Budapesten is ugyanezzel az eredménnyel nyert, s bejutott a legjobb 16 közé. A játék képe alapján még ennél is nagyobb különbség volt a két csapat között.

Két helyen változott meg a Ferencváros összeállítása a múlt csütörtöki pireuszihoz képest. Az Európa Konferencia-liga visszavágója este 9 órakor kezdődött a görög Olympiakosz ellen a Groupama Arénában.

A zöld-fehérek kezdő tizenegye: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, I. Cissé, Civic – Zachariassen, Abu Fani, Maiga, Marquinhos – Varga Barnabás, Kodro. Az Olympiakoszé: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, David Carmo, F. Ortega – Chiquinho, André Horta, Hezze – Fortunisz, El-Kabi, Podence.

Makreckis és Ramírez ezúttal kimaradt, Kodro és Civic játszik.

Öt perc eltelt, a Ferencváros 60 százalékban birtokolja a labdát.

Horta jó helyzetből lőhetett, de szerencsére blokkolták a középső védők. Öt perc múlva megint ő lőtt, Samy Mmaeéról ment szögletre a labda. Véget ért az első negyedóra, aktívabb eddig az Olympiakosz.

Az első percekhez képest változott a labdabirtoklás, többet van a görögöknél a labda.

Lassan eltelik félóra, a Ferencvárosnak még nem volt veszélyes akciója. A görögök uralják a játékot.

El Kabi tíz méterről a kapu fölé fejelt. Nem volt különösebben veszélyes, de az7t érdemes megjegyezni, hogy ez már a nyolcadik kísérlete volt a pireuszi csapatnak.

Zachariassen labdát szerzett a támadótérfélen, lövőhelyzetbe került, de 17 méterre a kaputól eltörte a labdát.

A 38. percben André Horta parádés labdájával Fortunisz helyzetbe került, Civic szorongatta, mellé lőtt.

Podence az öt és felesről lőtt a kapu fölé.

Kezezés miatt büntetőhöz jutott az Olympiakosz, Turpin kiment, megnézte a VAR-t, s döntött. Samy Mmaee kezére pattant a labda. A tizenegyest El-Kabi könnyedén a jobb sarokba emelte, Dibusz Dénes balra mozdult, 0-1, összesítésben 0-2.

Makreckis és Pesics állt be Kodro és Wingo helyére a második félidőre.

A Ferencváros támadgat, de csekély hatékonysággal, ráadásul a támadásépítésben nagyon sok az eladott labda.

A 63. percben Abu Fani szöglete után az öt és felesen felugró Cissé elfejelte a labdát védőtársa, Samy Mmaee elől. Ez volt a Ferencváros eddigi legnagyobb helyzete.

Civic helyett beállt Ramírez, Zachariassen helyére pedig Ben Romdan.

Dibusz nagy bravúrral védte Jovetics 14 méteres lövését.

Az utolsó percekben is a görögök veszélyesebbek a kapura. A Ferencvárosnál Marquinhos helyére Katona került pályára.

Vége a mérkőzésnek, az Olympiakosz 1-0-ra nyert, s 2-0-s összesítéssel továbbjutott. Megérdemelten.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×