eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ma kiderül, kikkel játszik Rossi válogatottja a Nemzetek Ligájában

Ma este 6 órától kap ellenfeleket a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírására. Biztosan nehezebb lesz a feladat, mint az Eb-selejtezőkben volt.

Ameddig az Európa-bajnoki vagy a világbajnoki selejtezőkben a magyar válogatott az európai futball legerősebbjei mellett a „középmezőnyből” és a leggyengébbek közül is kap ellenfelet, a Nemzetek Ligája sajátossága, hogy a jók a jók ellen, a gyengébbek a gyengébbek ellen játszanak.

Az UEFA továbbra is négy kategóriába sorolta a csapatokat a mostani sorsolás előtt, az oroszok kizárása miatt 54 válogatottat. Az első három szinte, az A, a B és a C divízióba 16-16 együttes tartozik, hat marad a D-be.

A magyar válogatott az előző kiírásban szerepelt először a legjobbak között, az A-divízióban, emlékezetes, hogy az olaszokkal, a németekkel és az angolokkal szemben sokáig a csoportgyőzelemért is versenyben volt, végül a négyes második helyén végzett. Gond nélkül bennmaradt az elitben, sőt, az akkori helyezésnek köszönhetően nagyon kedvező kiemelést kapott az Eb-selejtezőre és most is a második kalapban szerepel, a Nemzetek Ligája-sorsolás előtt.

A már jól ismert rend szerint a négyes csoportokba minden kalapból egy csapat kerül, ami azt is jelenti, hogy az elvileg lehetséges tizenöt ellenfélből hármat biztosan nem kap meg Marco Rossi csapata: a szintén a második kalapban szereplő Dániát, Belgiumot és Portugáliát.

Az A-divízió kalapjai:

1. kalap: Spanyolország, Horvátország Olaszország, Hollandia

2. kalap: Dánia, Belgium, Portugália, Magyarország

3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország

4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia

A csapatok hat mérkőzést játszanak, hármat pályaválasztóként, három vendégként, a játéknapok:

1. 2024. szeptember 5-7.

2. 2024. szeptember 8-10.

3. 2024. október 10-12.

4. 2024. október 13-15.

5. 2024. november 14-16.

6. 2024. november 17-19.

Újdonság, hogy korábban csak a csoportelsők maradtak versenyben az A-divízióban (máshol azok sem), s kerültek a négyes döntőbe. Immár a második helyezettek is részesei az új szakasznak, a negyeddöntőnek. Annak a négy párnak a győztese kerül majd be a négyes döntőbe.

A mai sorsolás 18 órakor kezdődik Párizsban, az infostart.hu élőben beszámol róla.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Megkezdődött az előrehozott francia nemzetgyűlési választás első fordulója vasárnap, amely az orosz-ukrán háború nyugati támogatása szempontjából is kritikus fontosságú a francia szélsőjobb várható győzelme tükrében. Közben szombaton napközben hét halálos áldozattal járó orosz rakétatámadások érték az ukrajnai zaporizzsjai térségben Vilnianszk városát, többek között a főteret is, amely láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét azt szorgalmazta, hogy a nagyhatalmak küldjenek hatékony légvédelmi rendszereket és hosszú hatótávolságú rakétákat. Vasárnap reggel az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 36 ukrán drónt fogott el az éjjel. Vasárnapi hírfolyamunk a konfliktusról alább olvasható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×