eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
American football ball on dark background with space for text.
Nyitókép: vadimrysev

Super Bowl: horror összeg mehet fogadásra

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Államokban majdnem minden negyedik felnőtt fogad a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjére, a Super Bowlra, ezzel megdőlhet a rekord.

A liga történetének első Las Vegas-i fináléjában a címvédő Kansas City Chiefs a nyugati part talán legnépszerűbb klubjával, a San Francisco 49ers csapatával találkozik vasárnap.

A nemzeti szerencsejáték-társaságra hivatkozva olyan adatok láttak napvilágot, hogy mintegy 68 millió amerikai tett vagy tervezi, hogy tesz pénzt a mérkőzésre, körülbelül 23,1 milliárd dollár (8,3 billió forint) értékben.

Ha a prognózis helyesnek bizonyul, alaposan megdől a tavalyi rekord: 2023-ban 16 milliárd dollárt tettek ki a Super Bowl-tétek.

A sportfogadás sokáig tiltott volt az Egyesült Államokban, ma azonban már 38 államban, illetve a fővárosban, Washingtonban is engedélyezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×