eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jurek Gábor, a Diósgyőri VTK (b) játékosának gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 3-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Négygólos döntetlen a debreceni keleti rangadón

A Debrecen hazai pályán kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának kora esti mérkőzésén. A döntetlennel a DVSC már négy meccse nyeretlen a bajnokságban, az új tréner, Simon Miklós által irányított Diósgyőrt viszont így is sikerült - egy ponttal - maga mögött tartania a tabellán, melyen a hatodik.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, irányították a játékot és labdavesztés után agresszíven visszatámadtak. A félidő nagy részében komoly fölényben voltak Dzsudzsák Balázsék, lehetőségeiket azonban nem tudták gólra váltani. A három napja edzőváltáson átesett vendégek pedig az utolsó tíz percre találtak magukra, ami elég volt számukra egy-két komolyabb helyzet kialakításához, de kapuba találni ők sem tudtak.

A fordulás után debreceni rohamokra lehetett számítani, ám még öt perc sem telt el, amikor a DVTK vezetést szerzett, miután Megyeri rossz előreívelését követően Bényei 16 méterről a kapuba lőtt. A meccs megélénkült, a debreceniek pedig azonnal egyenlíthettek volna, de Bárány lemaradt Szécsi centerezéséről, aztán néhány perc múlva a hazai kapus ismét ellenfélhez rúgta a labdát, amiből újabb gólt kapott csapata Jurek hatméteres fejese révén.

A házigazdák jól reagáltak a nehéz szituációra, támadásban maradtak, és Dzsudzsák egy 22 méteres szabadrúgásnál gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba a félidő közepén.

A folytatásban kapkodóvá vált a DVSC játéka, a vendégek könnyedén őrizték előnyüket, sőt, számos veszélyes kontrát vezettek, még azt követően is, hogy emberhátrányba kerültek Szatmári vitatható piros lapja után. A védő egy mozdulatát hátraütésként értékelte a játékvezető. A hajrában aztán a fáradó diósgyőri védők egyre többször maradtak le a hazai beadásokról, és néhány kihasználatlanul maradt hatalmas helyzet után a 89. percben Kusnyír egyenlített, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)

Debrecen, 5841 néző, v.: Bogár

Gólszerzők: Dzsudzsák (62.), Kusnyír (89.), illetve Bényei (50.), Jurek (57.)

Kiállítva: Szatmári (77.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×