eur:
396.52
usd:
371.03
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Mihók Attila (b3) és Cseh Sándor (b), a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányai játékosaikkal a női vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Essen le a tantusz!" - Faragó Tamás kemény kritikát mondott a női vízilabdázókról

A lányok elsősorban túlélni akarták a mérkőzéseket és nem megélni. Egészen más energiaszintje van, ha az ember nyerni akar, és egészen más, ha nem akar kikapni – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó az Olaszország ellen elveszített Európa-bajnoki negyeddöntő után.

A magyar női vízilabda-válogatott 12-11-re kikapott az olaszoktól a hollandiai Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így nem szerezhet olimpiai kvótát a kontinensviadalon, és legfeljebb az ötödik helyen végezhet.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban az eredményről azt mondta: fájdalom. Mint fogalmazott, sokkal többet várt a női válogatottól, és számára nem is a vereség volt a feltűnő, hanem az, hogy nem lehetett látni a megalkuvás nélküli győzni akarást a magyar játékosokon.

"Ez a legfontosabb.

A lányok elsősorban túlélni akarták a mérkőzéseket és nem megélni.

Egészen más energiaszintje van, ha az ember nyerni akar, és egészen más energiaszintje van, ha nem akar kikapni" – magyarázta a pólólegenda.

Az egykori szövetségi kapitány arra is emlékeztetett, hogy mindig "a játékosok csinálják az edzőt", és a legjobb játékosok mindig képesek érdemben befolyásolni a mérkőzések kimenetelét.

A magyar válogatottból ezúttal csak Garda Krisztina mutatott kiemelkedő teljesítményt az olaszok ellen, Faragó Tamás szerint az hiányzott, hogy a többiek is felnőjenek Garda mellé, akiről azt mondta, olyan kiváló lövőtechnikával rendelkezik, hogy a férfimezőnyben is megállná a helyét.

A szakember a kapusoktól is jobb teljesítményt várt, külön megemlítette Magyari Aldát.

"Megválasztották két évvel ezelőtt a világ legjobb kapusának, ő maga állította fel ezt a szintet, ezt a minőséget, és ennek nem tudott megfelelni. Hogy mi volt az oka, azt nem tudom, de az biztos, hogy mindenki többet vár tőle" – mondta Faragó Tamás.

A válogatottra még két mérkőzés vár az 5.-8. helyért zajló helyosztókon, már gyengébb, papíron könnyen verhető ellenfelek ellen, de ezek a meccsek is fontosak lehetnek a felkészülésre a február elején Dohában kezdődő világbajnokságra, ahol jó szerepléssel még olimpiai kvótát lehet szerezni, kettőt osztanak ki ott. Faragó Tamás szerint elsősorban arra van szükség, hogy minden játékosnál "leessen a tantusz".

"A túlélésért kimenni felesleges. Vagy nyerni akarunk, és a legmagasabb célokat tűzzük ki magunk elé, ez a torna végső győzelme, vagy akkor vállaljuk ennek a következményét.

A magyar válogatott továbbra is rendelkezik olyan klasszisjátékosokkal, akik a mérkőzést érdemben befolyásolni tudják, és azt gondolom, hogy a szakvezetés is levonta a tanulságot, és pontosan tudja, hogy kire, mikor, mennyire lehet számítani" – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről

Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték az idei amerikai elnökválasztási kampány első vitáját, amelyen a republikánus Donald Trump a tőle vártnál összeszedettebbnek bizonyult, bár a túlzásokkal operáló exelnök a tényekkel továbbra is hadilábon állt. Eközben a hivatalban lévő demokratának, Joe Bidennek nem igazán sikerült dinamikus és energikus teljesítményt nyújtania. A moderátorok kérdéseit gyakran figyelmen kívül hagyó, személyes támadásokkal tarkított csörte után több amerikai médium is arról ír, hogy a Demokrata Párton eluralkodott a pánik a 81 éves elnök szereplése miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×