eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Erik Ten Hag, az Ajax vezetőedzője csapatának a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzése előtt Londonban 2019. április 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Bravúros fordítással kívánt boldog karácsonyt híveinek a Manchester United

A Manchester United kétgólos hátrányból nyert 3-2-re a bajnoki dobogós Aston Villa ellen az Old Traffordon, hívei szerint egy új korszak jelképeként. Fontos és főleg rendkívüli győzelem volt ez a Vörös Ördögök számára. Egyúttal különleges karácsonyi ajándék a híveknek.

A karácsony előtti napokban két fontos információ is megjelent a brit sajtóban a Manchester Uniteddel kapcsolatban. Az egyik arról szólt, hogy a csapat 1930 óta egyszer sem szenvedett annyi vereséget karácsony előtt az idényben, mint 2023-ban, a másik pedig arról, hogy Jim Ratcliffe brit milliárdos megvásárolta a klub részvényeinek negyedét.

Az Aston Villa elleni rangadó kérdése az volt a szurkolók számára, hogy folytatódik-e a rossz sorozat vagy lendületet kap a csapat a (rész)tulajdonosváltástól.

Sokáig úgy festett, a pocsék széria folytatódik, az idényben eddig kiválóan szerepelő birminghami vendégek 2-0-ra vezettek. Ám a második félidőben Alejandro Garnacho kétszer is (illetve érvényesen kétszer is, mert az első „gólját” a VAR elvette) világbajnok honfitársa, Emíliano Martinez hálójába küldte a labdát, majd a hajrában a dán Rasmus Höjlund is gólt szerzett.

A BL-ben kifejezetten eredményesen futballozó, a nyáron 64 millió fontért megszerzett támadónak ez volt az első gólja a Premier League-ben. 1037 játékperc után talált a kapuba. A United 3-2-re nyert, ez volt az idényben mindössze a harmadik bajnoki mérkőzése, amelyen három gólt is szerzett. A táblázaton feljött a hatodik helyre.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×