eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Milánó, 2023. július 25.Kun Anna a francia Marie-Florence Candassamy elleni asszóban a milánói vívó- világbajnokság női párbajtőversenyének negyeddöntőjében 2023. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A sérülés már a múlté, Kun Anna érmet akar nyerni Párizsban

Lelkileg megterhelő időszakon van túl a tatai párbajtőröző, aki a két ünnep között sem pihen sokat, és már alig várja a következő versenyeket. Plásztán Attila tanítványa azt mondta az InfoRádióban, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre is minél több dobogós helyezést szeretne elérni.

Az ősz nagy részében a csuklójával bajlódott Kun Anna, aki a szeptemberi alapozó edzőtáborban sérült meg, ami után meg kellett műteni a jobb, azaz a vívásban használt kezét. Az idei Európa Játékokon egyéniben bronz-, csapatban pedig ezüstérmes párbajtőröző gyakorlatilag szünet nélkül folytatta a felkészülést, és a bal kezével edzett. Legutóbb a vancouveri világkupán szerepelt, ahol egyéniben 9., csapatban pedig 6. lett. Idei legjobb egyéni helyezését a márciusi, nancsingi világkupán érte el, ahol aranyérmet szerzett.

Kun Anna az InfoRádióban elmondta: a sérülése ellenére már sokkal jobb állapotban van annál, mint amire előzetesen számított. A jobb keze meggyógyult, már tud vele versenyezni, és jelezte: alig várja a következő év megmérettetéseit. Mint fogalmazott,

lelkileg megterhelő volt számára a sérülés feldolgozása, mert eddig nem került ilyen helyzetbe, egészen mostanáig elkerülték a komolyabb sérülések, kihagyások.

A nehéz pillanatokban sokan álltak mellette, rengeteg támogatást kapott, ami nagy erőt adott neki. Úgy véli, ennek a nagy szeretetnek is köszönhető, hogy ennyire gyorsan felépült. Külön kiemelte a párját, a Vasas Európa-bajnok párbajtőrözőjét, Nagy Dávidot, akire mindig számíthatott. Látta, végigkísérte a mindennapi vívódásait, és átsegítette Kun Annát a holtpontokon.

A női párbajtőrözők világranglistáján jelenleg negyedik magyar sportolónőnek a szeptemberi edzőtáborig eredményes szezonja volt, gyűjtötte az érmeket a világkupákon és a Grand Prix-versenyeken, a júniusi, plovdivi Eb-n ötödik lett egyéniben, egy hónappal később pedig a hatodik helyen zárt a milánói világbajnokságon, ezért kicsit megütötte a csuklósérülés.

„Viszont úgy érzem, mostanra már kijöttem ebből, motiváltan vágok neki a következő versenyeknek”

– tette hozzá.

Sokat számíthat a következő évre való felkészülésben, hogy a műtét után sem tartott pihenőt, rögtön az operációt követően elkezdett mozogni, így nem esett ki teljesen a ritmusból. Bevallotta, hogy „még van hova fejlődni”, ezért a két ünnep között is fog edzeni. „Most inkább arra koncentrálok, hogy visszaszerezzem azt a szintet, ahol tartottam” – mondta.

Már felesleges a számolgatás

A női párbajtőrcsapat jelenleg nagyon rossz helyzetben van az olimpiai kvótaszerzés szempontjából, hiszen a vancouveri hatodik hellyel matematikailag is majdhogynem a nullára csökkent az esély a párizsi részvételre. Az egyéni világranglistás helyezés viszont biztató jel Kun Anna számára. „Minden verseny ugyanolyan fontos – mind az egyéni, mind a csapat. Igazából számolgatni már nem szabad szerintem, csak vívni kell, ennyi a feladatunk” – fejtegette.

Kun Anna végül elmondta: reméli, jövőre is akasztanak majd néhány érmet a nyakába, ez lesz a célja a párizsi olimpián is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×