eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Pigniczki Fanni labdagyakorlatot mutat be a ritmikusgimnasztika-verseny egyéni összetett selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Ariake Tornaközpontban 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Lábközépcsonttörés és Covid után a csúcsra - Pigniczki Fanni megérdemelt sikeréve

Komoly stáb és háttérmunka szükséges ahhoz ritmikus gimnasztikában, hogy nemzetközi eredményeket lehessen elérni - mondta az InfoRádiónak a világbajnoki bronzérmes Pigniczki Fanni, aki ebben az évben halmozta a sikereket. Arról is beszélt, hogy miként tudott felépülni tavalyi súlyosabb sérüléséből.

Sosem gondolta volna, hogy világversenyen egyszer érmes lehet; az InfoRádiónak nyilatkozó Pigniczki Fanni vb-bronzérmes rg-s szíve közepén a világbajnokságon megszerzett érem áll.

Kijutott a párizsi olimpiára is, ami miatt most már nyugodt lehet, ráadásul a következő Eb Magyarországon lesz.

"Az előző olimpia előtt épp a játékok előtt másfél hónappal estem el a kvótaszerzés lehetőségétől, így most majd sokkal tervezettebben tudunk haladni, dolgozni" - fogalmazott.

Nyert grand prix versenyt, szerzett érmeket más versenyeken és más világkupaversenyeken is végzett dobogós helyen, az Egyetemi Világjátékokon pedig két aranyérmet is gyűjtött, tehát a vb-bronzon kívül is van mire büszkének lennie.

"Az Egyetemi Világjátékokon aratott győzelem volt a legmeghatóbb, nagyon örültem annak, hogy egy ilyen rangos eseményen, egyetemisták között sikerült az első helyet megszereznem, dicsőséget hozni az egyesületemnek és mindenkinek" - tette hozzá.

2022-ben nem volt ilyen szerencsés, covidos volt, lábközépcsonttörést is szenvedett, kellett neki majdnem egy év, mire újra versenyezni tudott, de mentálisan pihentető volt számára a nehéz időszak, le tudta tisztázni magában, hogy miért csinálja, amit csinál, mit szeret benne, milyen újabb célokat tűzzön ki maga elé.

2024-ben stabilizálni szeretné teljesítményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×