eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Magyar Vízilabda Szövetség/waterpolo.hu

Márványtábla-avatás és prémium autó a világ legjobbjainak

Csütörtökön ünnepélyes keretek között felavatták a nyári fukuokai vizes világbajnokságon aranyérmes férfi vízilabda-válogatott márványtábláját.

A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában az úszók, vízilabdázók és öttusázók olimpiai és világbajnokainak neve olvasható az előtérben. Ide került most fel a Japánban vb-győztes 15 játékos, valamint Varga Zsolt szövetségi kapitány. A szakember, valamint Varga Dénes már korábban, olimpiai bajnokként is felkerült a falra, Vargának, illetve Vámos Mártonnak pedig a 2013-ban vb-győztes csapat tagjaként is szerepel itt a neve.

„Elképesztően sikeres évet zárt a magyar vízilabda

és itt külön ki kell emelni a két U20-as világbajnoki győzelmet is, ami alapján a jövőnk ugyanolyan fényes lehet, mint a jelenünk. Persze az év és szerintem a magyar sport legszebb pillanata az a férfiválogatott fukuokai diadala volt” – nyilatkozta Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Az ünnepeltek különleges bónuszban részesültek: a szövetség új támogatója, a BMW jóvoltából a világbajnok játékosok, továbbá kapitányuk vadonatúj autókat vehettek át. Az ünnepségen ezen kívül bemutatták a nyári diadalt megörökítő, A negyedik arany című könyvet.

„Köszönöm a Domino Trans Kft.-nek, a Rack Autónak és a Business Lease Kft.-nek, hogy a tavasszal általam megálmodott együttműködésből valóság lett – mondta Madaras Norbert. – Persze a csapat is hozzátette a magáét a világbajnokságon, nem titok, hogy Fukuokából rendeltem meg végül az autókat. Minden elő volt készítve addigra, de úgy voltam vele, hogy egy negyedik-ötödik helyért ne járjon új kocsi. Feltételhez volt kötve, a játékosok is tudtak erről, és amikor döntőbe jutottunk, akkor vált ez biztossá.

Babonából viszont még akkor sem adtam le a végső rendelést, csak amikor megnyertük a finálét.”

Varga Zsolt szövetségi kapitány az eseményen elmondta, most már kizárólag a jövő évi feladatokra koncentrálnak, hiszen a párizsi olimpia előtt januárban még Európa-bajnokság, februárban pedig világbajnokság vár az együttesre. A nagy menetelés részeként a gárda jövő hétfőtől csütörtökig az E.ON Kupán a spanyol, a szerb, a német és a román gárdával találkozik.

„Először is köszönet szövetségünk kiemelt partnerének, az E.ON-nak, hogy ez a nagyszerű torna létrejöhetett – ez a legrangosabb egész decemberben a vízilabdavilágban, hiszen a világbajnokság első négy csapatából három is a Komjádiban játszik” – mondta a négynapos viadal kapcsán Madaras Norbert.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a tornával kapcsolatban arról beszélt, hogy az elsősorban a jövőt építi, azaz az Európa-bajnokságon szereplő, fiatalabb csapatba kiszemelt játékosokat teszteli majd.

„Nagyon komoly stratégiát kell kidolgoznom és felépítenem, hogy miként tudunk eredményesek lenni ezeken a világversenyeken.

Az Eb-re például több játékost fogok beválogatni a júniusban junior világbajnokságot nyert csapatból, hogy ezek a fiúk megtapasztalják, mit jelent egy felnőtt világverseny terhelése,

hogy ilyen éles helyzetben mérettessenek meg. Eközben a többieknek is megy majd egy komoly felkészülés itthon, hogy a lehető legjobb formában kezdhessék meg a világbajnokságot. A vb-n már olyan elemeket is beépítünk, amelyek az olimpia előtti, a szokottnál talán rövidebb nyári felkészülést is szolgálják” – fogalmazott, hozzátéve: várhatóan a vb-győztes csapatból nyolcan hiányoznak majd a horvátországi kontinensviadalról, őket helyettesítik az U20-as együttesből érkezők. Varga Zsolt elárulta: a tervek szerint kihagyja az Eb-t a kapitány Jansik Szilárd, Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Zalánki Gergő és Vogel Soma.

Jansik Szilárd csapatkapitány a csütörtöki ünnepségen azt mondta: a háromszoros olimpiai bajnok csapaton felnőve neki egészen kicsi korától az volt az álma, hogy ő is felkerüljön a márványtáblára.

„Világbajnokként ez most sikerült, de az a célunk, hogy mondjuk egy év múlva újra itt találkozzunk, és felkerüljünk a nagyobbra is” – fogalmazott az FTC játékosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×