eur:
395.21
usd:
368.39
bux:
71616.66
2024. július 2. kedd Ottó
RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 31: Cristiano Ronaldo of Al Nassr reacts in response the chants of Al-Ettifaq fans during Saudi Arabia Kings Cup football match between Al Nassr and Al-Ettifaq at Al-Awwal Park, in Riyadh, Saudi Arabia on October 31, 2023. (Photo by Mohammed Saad/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Mohammed Saad/Anadolu via Getty Images

Messivel is meg kellett küzdenie Ronaldónak - videók

Messi-skandálással cukkolták a meccsen, reagált is Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo csapata, az al-Nasszr 1–0-ra nyert a Steven Gerrard irányította al-Ettifaq ellen a szaúd-arábiai Király-kupában. A győzelmet Sadio Mané 107. percben szerzett góljával szerezte meg a csapat és így jutott a legjobb nyolc közé.

Ronaldo két dologgal is főszereplőjévé vált a mérkőzésnek, azon kívül, hogy öt lövéssel próbálkozott (amiből egy talált kaput), illetve kiosztott két kulcspasszt - írta a 24.hu. Kapott egy sárga lapot, amiért hevesen kritizálta a játékvezetőt és később már a lecserélését követelte, amikor az érvénytelennek ítélt egy gólt.

A másik, kevésbé a mérkőzéshez köthető emlékezetes pillanat az volt, amikor a nyolcadik Aranylabdáját bezsebelő Lionel Messi nevét skandálva cukkolták Ronaldót a szurkolók. A portugál klasszis több mint egy évtizeden át volt Messi legfőbb vetélytársa volt az egyéni elismeréseket tekintve. Ronaldo nem reagált a nyilvánosság előtt az argentin elismerésére, az Instagramon viszont sokatmondó reakciót szúrhattak ki a szemfülesebbek: az egyik sportlap aranylabdás híre alatt öt sírva nevetős szmájli jelent meg Ronaldo profiljától.

Most a mérkőzésen egy bedobásnál kellett hallgatnia Messi nevét a lelátókról, mire ujját a szája elé téve jelezte a közönségnek, hogy ezt a hangoskodást fejezzék be.

Az argentin válogatottal világbajnok Messit egyébként egy interjúban kérdezték a Ronaldóval való vetélkedéséről. Úgy fogalmazott a francia L'Equipe-nek, hogy rivalizálása a portugál sztárfutballistájával nagyszerű sportcsatája volt a világ labdarúgásának.

"Sportszinten nagyszerű csata volt a miénk, a kölcsönös rivalizálás fűtött bennünket, mert mindketten nagyszerű versenyzőtípusok vagyunk, és mindig is nyerni akartunk. Nagyon élvezetes időszak volt ez mindkettőnk és a futballt szerető emberek számára" - nyilatkozta Messi.

"Nagyon megérdemeltük, hogy feljussunk a csúcsra, és ott maradjunk sokáig, mert oda könnyű eljutni, de ott maradni nehezebb, nekünk pedig ez 10-15 év óta sikerül. Ez lenyűgöző, és csodálatos emlék mindazoknak, akik követtek minket" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×