eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a kazah Alekszandr Bublik ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában 2022. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Olimpiai bajnokkal gyűlt meg a baja Fucsovics Mártonnak

Fucsovics Márton három szettben kikapott az olimpiai bajnok Alexander Zverevtől a 6,75 millió euró (körülbelül 2,565 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 52. magyar játékos - aki a selejtezőből jutott főtáblára - a nyitókörben pályafutása során először csapott össze 26 éves német riválisával, aki jelenleg kilencedik az ATP rangsorában, de volt már második is.

Keddi találkozójuk első játszmájában adogatóként mindketten magabiztosan teljesítettek, 5:4-es Fucsovics vezetésig fogadóként mindössze hét, illetve hat pontot tudtak nyerni. Ekkor

a magyar játékos semmire elvette a szettlabdánál kettős hibát vétő Zverev szervájátékát, így 40 perc után vezetett.

A második felvonásban a magyar Davis Kupa-válogatott 31 éves vezére 2:2-nél egy maratoni, több mint tízperces játékban négy bréklabdát hárított, 5:5-nél azonban a kétszeres világbajnok Zverev a mérkőzés során először elvette Fucsovics adogatását, majd a játszmát kiszerválva 61 perc alatt kiegyenlített.

A döntő szett gyors brékváltással indult, majd 4:4-ig mindketten hozták a maguk szervagémjeit. Ekkor a tizedik helyen kiemelt Zverev ismét elnyerte nyíregyházi ellenfele adogatójátékát, majd lezárta a 2 óra 38 perces összecsapást.

Eredmény, 1. forduló (32 közé jutásért): Alexander Zverev (német, 10.) - Fucsovics Márton 4:6, 7:5, 6:4

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×