eur:
396.05
usd:
369.4
bux:
71913.72
2024. július 2. kedd Ottó
A ferencvárosi szurkolók gólöröme a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Több Ferencváros-drukker ellen is vádat emeltek az olasz hatóságok - videó

Rablás és gyújtogatás miatt felelhetnek a megvádolt szurkolók.

Két héttel ezelőtt a Ferencváros döntetlent játszott hazai pályán a Fiorentina ellen az Európai Konferencia Liga-csoportkör második fordulójában. A mérkőzés azóta is téma az olasz sajtóban, mivel rendőrségi ügy lett két FTC-szurkolói akcióból - írja a Prima Firenze cikke alapján a csakfoci.hu.

Az olasz cikk azt írja, a meccs napján, késő délután a magyar drukkerek elvettek egy transzparenst egy 46 éves Fiorentina-szurkolótól, aki éppen a mérkőzésre tartott az Artemio Franchi stadionba. Miközben a hazai drukker éppen átkelt a Campo di Marte sétányon,

a vendégszurkolók nagy csoportja körülvette, és elvettek tőle egy, az olasz férfi számára különösen kedves transzparenst,

amit két, korán elhunyt szurkoló barátja emlékére évek óta magánál tartott. A portál szerint szerepeltek a transzparensen az elhunyt barátok nevei is.

A Ferencváros-szurkolók a mérkőzés során felgyújtották az elvett molinót. A rendőrség azonnal reagált az esetre, a kamerafelvételek alapján azonosították mind a találkozó előtt történt rablás elkövetőit, mind pedig a gyújtogatót.

A hatóság bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen,

akik közül a portál értesülései szerint öten magyarok, öten pedig lengyelek, az FTC-szurkolókkal jó viszont ápoló Wrocław drukkerei. Egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek veszélyes pirotechnikai eszközök használata miatt.

A transzparens felgyújtásáról videó is készült, melyet megtekinthet a primafirenze.it oldalán.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×