eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Márton Richárd (j) és Milák Kristóf  a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: Márton Richárd (j) és Milák Kristóf a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Megszólalt a Fair play-díjas, aki már eddig is sokat segített Milák Kristófnak

Újra segítene Milák Kristófnak eddigi edzéspartnere, Márton Richárd, ha az április vége óta nem versenyző olimpiai bajnok úszónak szüksége lenne erre. Az Eb-ezüstérmes sportoló erről a hétvégi budapesti Világkupa-állomás előtt beszélt az InfoRádiónak.

Május-június óta fontolgatta Milák Kristóf, hogy "elengedi" a négy hónap múlva jövő világbajnokságot - árulta el az InfoRádióban Márton Richárd, Milák Kristóf edzőtársa, egyéniben Eb-ezüstérmes úszó.

"Nem támogattam ebben, a 4x200-as gyorsváltót nagyon sajnáltam is, nem is volt meg a bejelentés után az a lelkesedés bennem, mint volt. Nagy veszteség volt, hogy ő lemaradt, kimaradt" - folytatta.

Utána beleszokott abba, hogy Milák Kristóf nélkül edzett és versenyzett.

"Nem azt mondom, hogy ezzel nagy terhet rakott rám, de ebbe bele kellett fejlődnöm" - állapította meg a saját szemszögéből.

Hogy Milák Kristóf most mit szeretne csinálni, "azt a Jóisten sem tudja".

"Neki kell tudnia mindent. Ha kell segítség neki, én bármikor állok rendelkezésére, de nyilván én is egy úszó vagyok" - fogalmazott Márton Richárd.

Az elmúlt 2-3 hónapban elmondása szerint egyébként sokat fejlődött a válogatott hangulata, összhangja, több közös, uszodán kívüli program is lesz a sportági szövetség és a szponzorok segítségével, igaz, "az úszó leginkább alszik, amikor hazamegy az edzések végeztével".

Csoportjában edz jelenleg Zombori Gábor, Verrasztó Dávid, Telegdy Ádám és Kapás Boglárka is, utóbbival szokott "hosszú pillangókat" együtt teljesíteni, a fiúkkal valamivel ritkábban edz együtt.

Az olimpiáig előretekintve is elmondta a véleményét a sűrűbb versenynaptárról:

"Szerintem nem kell annyira aggódni a forma miatt. Egy úszó bármikor be tud ugrani a vízbe, és tud úszni, igaz, nem mindegy, hogy 1:54-et, 1:53-at vagy 1:55-öt úszik, de én sem tudok közel úszni a nyári formámhoz januárban vagy februárban. Ha februárban, a dohai vb-n tudok 1:54 körül úszni, már összeteszem a kezem" - fogalmazott Márton Richárd, aki a tokiói olimpiai felkészülésben nyújtott segítsége alapján Biczó Bencével együtt Fair play-díjat kapott.

Milák Kristóf maga is nagyra értékelte Márton Richárd munkáját és barátságát, ezt bizonyította az olimpiai bajnok, amikor a tavaly augusztusi római Eb 200 pillangós ceremóniáján már a magyar himnusz előtt felhívta maga mellé az ezüstérmest a dobogó tetejére. A 4x200 méteres gyorsváltóban közösen szereztek aranyérmet, kiegészülve Németh Nándorral és Mészáros Dániellel a sportág eddigi utolsó kontinensviadalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×