eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Fradi.hu

Megvan az FTC edzőjének a véleménye a Fiorentina elleni meccsről

Dejan Stankovic vezetőedző nem elvesztett két pontnak tartja, hogy a Fiorentina a hosszabbításban egyenlített, sokkal inkább megszerzett egy pontként látja a Ferencváros 2-2-es döntetlenjét az idei döntős otthonában a labdarúgó Konferencia-liga második fordulójában.

"Abszolút nem vagyok szomorú és nem kesergek. Ez egy fantasztikus meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra és a játékosokra, mert 65 percig jobban futballoztunk. Ez egy plusz pont, amit szereztünk. Persze lehetett volna győzni, vagy még jobban játszani, de nincs miért bánkódni. A 60. perc környékén megszerezhettük volna, de a 97. percben akár meg is kaphattuk volna a harmadik gólt. Ilyen a futball" - értékelt a firenei találkozó után a magyar bajnok szerb szakembere.

Stankovic az MTI érdeklődésére Ben Romdhanénak nemcsak a támadó játékát, hanem a védekezésben elvégzett munkáját is kiemelkedőnek nevezte. Hozzátette, sokat készültek vele erre az összecsapásra, a tunéziai középpályás pedig sokat harcolt és mindent beleadott. Lecserélését pedig azzal indokolta, hogy

ezt a tempót, amivel futballozott, képtelenség lett volna végigbírni a mérkőzés lefújásáig.

"A Ferencvárosnál már az érkezésem előtt is nagyszerű munkát végeztek, és folyamatosan fejlődött a klub, ezt kell folytatni tovább velem is. Ez Magyarország elsőszámú klubcsapata, amely bátor mentalitással rendelkezik, ezért nekem is bátornak kell lennem. Amiben már most látom a fejlődést, az a szervezettség és az akarat, de lesz ez még jobb is" - beszélt az előrelépési lehetőségekről Stankovic, aki külön köszönetet mondott a mintegy kétezer ferencvárosi fanatikusnak, hogy száz percig folyamatosan szurkoltak és támogatták a csapatot.

Kollégája, Vincenzo Italiano úgy fogalmazott, ennyit érdemelt a Fiorentina, mert a rivális az első 60 percben sokkal jobban játszott.

"Utána mi kerültünk fölénybe és megérdemelten egyenlítettünk. A becserélt játékosok nagyon jól teljesítettek, nekik köszönhető ez a pontszerzés" - mondta a Fiorentina trénere, aki szerint a meccs első kétharmadában lassú volt a játékuk és nem tudták kihasználni a széleken lévő gyors és erős futballistáik képességeit, valamint a párharcokban is rendre alulmaradtak.

Italiano elismerte,

néhány kulcsjátékosát szerette volna pihentetni a hétvégi, Napoli elleni rangadó előtt, de erre a mérkőzés nem adott lehetőséget, mert rendkívül meg kellett dolgozniuk az egyenlítésért.

A Ferencvárosnak a 2-2-es döntetlennel ugyan megszakadt a tíz tétmérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, de a veretlensége tovább folytatódott. A három hét múlva sorra kerülő harmadik körben az ugyancsak négypontos, de kevesebb szerzett gólja miatt második belga Genk vendége lesz.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×