eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Liu Shaoang/Instagram

Felbukkantak a Liu testvérek: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok korcsolyázó azt követően is parádés teljesítményt nyújt, hogy tavaly év végén kínai állampolgárságra váltott. Az ugyanezt az utat választó bátyja, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor számára nem alakult ilyen jól a két verseny.

„Köszönöm a szurkolást, srácok!” – írta ki közép-európai idő szerint hétfő hajnalban angolul az Instagram-oldalára Liu Shaoang a lokáció szerint Belső-Mongólia Autonóm Területről. A magyarnemzet.hu a félreértések elkerülése végett megjegyzi, hogy utóbbi Kína része, Mongóliától keletre, a Kínai-kupa múlt heti versenyét pedig Hulunbuir városában rendezték meg. A 25 éves, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang azt is tudatta, hogy a Kína-kupa elnevezésű versenysorozat első két állomásán három aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzot szerzett.

Liu Shaoang kilenc fotót is megosztott, és kettőn bátyja, a 27 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Liu Shaolin Sándor is látható: tiencsini csapatuk színeiben a férfiváltók versenyében ezüst-, vegyes váltóban bronzérmesek lettek együtt.

A lap emlékeztet, hogy a Liu fivérek a 2018-as phjongcshangi olimpián együtt szereztek aranyérmet férfiváltóban – ez a téli olimpiák első magyar aranya –, 2022-ben pedig Pekingben Liu Shaoang 500 méteren győzött magyar színekben. Tavaly év végén viszont a testvérek elhagyták Magyarországot, s kínai színekre váltottak – édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Liu Shaoang pedig az elmúlt két hét során a világklasszisok sorát felvonultató kínai mezőnyben is az egyik legnagyobb sztár volt. Liu Shaolinnak az egyéni számok nem sikerültek ilyen jól, ezzel együtt ő is egyértelműen a kínai élmezőnybe tartozik.

A Liu fivérekhez kapcsolódó „bulváros” hír volt a Kína-kupa előtt, hogy immár különleges, aranyszínű korcsolyában versenyeznek:

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×