eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lovas rendőrök a madridi Santiago Bernabeu Stadion előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzése előtt, 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sergio Pérez

Rafael Nadal focisikerekre vágyik

Rafael Nadal, a spanyolok teniszsztárja azt mondta, tetszene neki, ha a Real Madrid futballklub elnöke lehetne.

A királyi gárda lelkes szurkolójának számító klasszis egy tévéinterjúban ugyanakkor gyorsan leszögezte, hogy ez csupán a jövőben lenne elképzelhető, mert Florentino Perez személyében a fővárosi klubnak "jelenleg a legjobb elnöke van".

"Számos fordulat akad az életben, és nem tudom, képes leszek-e majd elnökösködni, de az idő eldönti ezt a kérdést" - fogalmazott a 37 éves, az idén csípősérülése miatt alig játszó Nadal. A korszakos teniszező eddig 92 trófeát szerzett, köztük 22 Grand Slam-serleget, utóbbival második a jelenlegi világelső Novak Djokovic mögött, aki 24. címét az idei US Open megnyerésével gyűjtötte be.

Arra a kérdésre, hogy szeretett volna-e a legtöbb GS-trófeával rendelkező teniszezővé válni, azt válaszolta: kétségtelenül. Hozzátette azonban, hogy emiatt nem csalódott. Úgy folytatta, szerinte Djokovic "ezt sokkal intenzívebben éli meg", mint ő, és a szerbnek rosszabbul esett volna, ha nem ő lesz a rekorder.

Tervezett visszavonulására vonatkozóan úgy fogalmazott: korábban jelezte, hogy

2024 lehet az utolsó éve az élsportban,

ezt most is fenntartja, ugyanakkor száz százalékosan nem jelentheti ki, mivel még ő maga sem tudja. Jelezte egyúttal, hogy nem azzal a gondolattal fog ismét játszani, hogy Roland Garrost vagy Australian Opent nyerjen, mivel tisztában van a nehézségekkel, amelyekkel szembe kell néznie.

Nadal 209 héten át vezette a világranglistát. Kétszeres olimpiai bajnok, egyesben 2008-ban, párosban 2016-ban diadalmaskodott, a spanyol válogatottal pedig ötszörös Davis Kupa-győztes.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×