eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Facebook/Szilágyi Áron

Szilágyi Áron nagy bejelentést tett a pályafutásáról

A háromszoros ötkarikás aranyérmes kardvívónak komoly sportdiplomáciai tervei vannak, de a versenyzés is ugyanolyan fontos számára, mint eddig.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége augusztus végén Szilágyi Áront javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába, amelyben Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó mandátuma a jövő nyári, párizsi játékok végével lejár. Az ő helyére kerülhet a háromszoros ötkarikás aranyérmes magyar kardvívó. A MOB felhívására hat magyar sportoló jelentkezett a bizottságba, közülük esett végül a választás Szilágyi Áronra. A tagság nyolc évre szól és egyben NOB-tagságot is jelent.

Összesen 35 sportoló jelentkezhet a megüresedő négy helyre a NOB sportolói bizottságában, és a bejutáshoz körülbelül 1000-1200 szavazatra lesz szükség.

Szilágyi Áron szerdán Facebook-oldalán közölte, hogy benyújtotta pályázatát. Mint írja, megtisztelő számára, hogy a MOB egyhangúlag támogatta kandidálását a sportolói bizottságba. Hozzátette:

„így Párizs után eldőlhet, hogy aktív sportolóként a legmagasabb szinten is tudok-e majd a sportoló társadalom érdekében tevékenykedni.”

A Vasas SC vívó-szakosztályának elnöke azt írja, az általuk elindított civil szervezet, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma programjait szeretné képviselni a legmagasabb szinten. Mint fogalmaz, „a duális karrier, a pénzügyi életpálya-program vagy az esélyegyenlőség kérdése globálisan is megoldásra vár.” Szerinte nagy kihívás a bizottsági tagsággal járó teendők ellátása, szem előtt tartaná a sportolók helyzetének, felkészülésének és lehetőségeinek javítását.

Szilágyi Áron bejegyzése végén megnyugtatta azokat, akik esetleg azt gondolták, hogy sportdiplomáciai tervei miatt háttérbe szorul a versenyzői karrierje.

„Az esetleges tagság nem befolyásolja, sőt támogatja az aktív sportolói pályafutást, szóval Los Angelesről sem kellene lemondanom”

– írja a kardvívó, aki tehát még két olimpián venne részt. A 2028-as ötkarikás játékok idején egyébként 38 éves lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×