eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Budapest, 2023. augusztus 30.Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője magyaráz a játékosoknak a litván Zalgiris Vilnius elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti edzésen a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kubatov Gábor megmondta, hogy miért váltották le Máté Csabát

A Ferencváros elnöke beszélt a focicsapat élén történt edzőváltásról. Megindokolta, hogy miért nem maradhatott Máté Csaba vezetőedző, aki 10 mérkőzésen irányította a Fradit, ezeken kilenc győzelem és egy vereség volt a mérlege.

"Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni - mondta az Origónak Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke úgy folytatta: "Én nem lehetek szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom. Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt, és azt a beszélgetést senkinek nem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt".

A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk.

Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat - tette hozzá a Ferencváros elnöke, aki elárulta azt is, hogy Máté Csaba a Ferencváros kötelékében marad, és az sincs kizárva, hogy egy nap akár a csapat vezetőedzője is lehet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×