eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Ferencváros megbízott edzője, Nyéki Balázs a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nyéki Balázs: a Fradi minden meccsét meg akarja nyerni

Ismét megvédte címét és sorozatban hatodszor lett aranyérmes a Ferencváros a férfi vízilabda Magyar Kupában. Nyéki Balázs vezetőedző azt mondta az InfoRádióban, hogy a játékosainak és neki is le kellett nyugodnia a finálé nagyszünetében ahhoz, hogy végül diadalmaskodni tudjanak.

Nyéki Balázs nyáron a tíz év után távozó Varga Zsoltot váltotta a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői posztján, és már szeptember első hétvégéjén megnyerte első trófeáját az együttessel. A másodedzői pozícióból előrelépő szakember azt mondta az InfoRádióban, hogy egy kis megkönnyebbülést érez a Magyar Kupa-döntő megnyerése után. Mint fogalmazott, ez volt a céljuk, de az eredmények és a lőtt gólok száma ellenére nem volt azért annyira könnyű dolguk a budapesti négyes döntőben, mint amennyire az a kívülállóknak elsőre tűnik.

A Ferencváros az elődöntőben 9-6-ra nyert a Honvéd ellen, a döntőben pedig a két-két gólig jutó Dusan Mandics, Edoardo Di Somma és Német Toni vezetésével ötgólos győzelmet aratott a Vasassal szemben (11-6). Az FTC 23. alkalommal hódította el a Magyar Kupát, sorozatban hatodszor nyerte meg a sorozatot, amire eddig csak az Újpest volt képes az 1930-as években.

Nyéki Balázs szerint az elődöntőben és a fináléban is megmutatkozott a végére az a különbség, amely jelenleg az FTC és a többi csapat között van a játékosállomány minőségét tekintve. Ugyanakkor szerinte mind a két összecsapáson bebizonyították, hogy minden egyes meccset komolyan vesznek, keményen küzdöttek és ennek meglett az eredménye.

A Ferencváros a Vasas elleni döntőt a 3. negyedben döntötte el, melyet 4-0-ra hozott.

Nyéki Balázs úgy látta, az első két játékrészben is jól teljesítettek, elégedett volt a játékosaival, ugyanakkor elismerte, hogy volt egy pici zavar a második negyedben. Mint mondta, le kellett nyugodniuk a játékosoknak és neki is, ugyanis amikor nagyobb különbséget is kialakíthattak volna, elkezdtek kapkodni. Ezt időben orvosolta a szakmai stáb, és a folytatásban már higgadtak voltak a ferencvárosi játékosok, akik Nyéki Balázs szerint a védekezésbe még nagyobb energiát fektettek bele, támadásban pedig hideg fejjel tudtak jó döntéseket hozni. Kiemelte, hogy minden játékos és minden edző álma, hogy a Margitszigeten ennyi ember előtt tudjon játszani, nyerni és végül ünnepelni.

A Ferencváros vezetőedzője úgy fogalmazott, megvolt a nehézsége és egyben a szépsége is annak, hogy csapatából többen néhány hete még a fukuokai világbajnokságon szerepeltek, ahol aranyérmes lett a magyar válogatott. „Az elmúlt három hétben nagyon sok játékelemet gyakoroltunk, nem feltétlenül a kemény alapozásról szólt ez az időszak. Természetesen nagyon keményen dolgoztunk, de

teljesen más jellegű munkát végeztünk, mint ami egyébként megszokott az augusztus-szeptemberi fázisban.”

A szakember szerint ez egy egyszeri alkalom volt, jövőre, a párizsi olimpia után jóval hosszabb pihenőre, regenerációra lesz szükség.

Nyéki Balázs az előttük álló feladatokról azt mondta, nehéz dolguk lesz, főleg a szeptember végén kezdődő Bajnokok Ligájában, hiszen többek között a bombaerős horvát Jadran Splittel és a montenegrói Jadran Herceg Novival kerültek egy csoportba. A Ferencváros vezetőedzője felhívta a figyelmet, hogy utóbbi csapat nemrég legyőzte a szintén kiváló erőkből álló Jug Dubrovnikot.

Az FTC minden meccsét meg akarja nyerni, csoportgyőztesként szeretnének továbbjutni,

ennek szellemében készülnek az őszi, téli meccsekre.

A következő időszakban a ferencvárosi keret két csoportban dolgozik tovább. A nyári vb-t megjárt és idősebb játékosok egy hét pihenőt kapnak, a fiatalabbak viszont egy nap szusszanás után újra edzeni fognak. „Nekik dolgozniuk kell még sokat, hogy még jobbak legyenek és megállják a helyüket – akár a Fradiban, akár a válogatottban a december-januári időszakban” – mondta az InfoRádióban Nyéki Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×