eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A győztes FTC csapata a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom mérkőzés végén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2023. szeptember 3-án. A Ferencváros 11-6-ra nyert a Vasas ellen, így címét megvédve, sorozatban hatodszor hódította el a trófeát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sorozatban hatodszor nyerte meg a Ferencváros a vízilabda Magyar Kupát

A Ferencváros 11-6-ra nyert a Vasas ellen a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, így címét megvédve, sorozatban hatodszor hódította el a trófeát.

A 23. kupagyőzelmét begyűjtő zöld-fehérek ezzel beállították az ősi rivális Újpest rekordját, ugyanis a kupa történetében eddig csak egyszer, a lila-fehéreknek sikerült 1931 és 1936 között megszakítás nélkül féltucat alkalommal diadalmaskodniuk.

Az FTC-nél első győzelmét ünnepelhette vezetőedzőként Nyéki Balázs, aki az előző idényt követően Varga Zsoltot váltotta a kispadon. Utóbbi tíz év után távozott a zöld-fehérektől, hogy csak a szövetségi kapitányi posztra koncentráljon, s nyáron Fukuokában világbajnoki címre vezette a válogatottat.

A nyitónegyed a Ferencváros remek védekezéséről és a világbajnok Vogel Soma bravúros védéseiről marad emlékezetes. A zöld-fehérek kapusa többek között Burián Gergely ziccerét is fogta.

A második felvonásban a Vasas védekezése is feljavult, a kapuban Lévai Márton is elkapta a fonalat, ennek is köszönhetően egy gólra jöttek fel a piros-kékek.

Az FTC a harmadik negyedben megtörte ellenfele lendületét, könnyedén szerezte a gólokat, hátul pedig rendkívül jól dolgozott, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a finálét.

A záró nyolc percben már csak a pontos végeredmény volt a kérdés, az FTC végül magabiztos játékkal 11-6-ra diadalmaskodott.

Budapest, 2023. szeptember 3.
Varga Dénes, Nyéki Balázs vezetőedző, Németh Toni, Jansik Szilárd (b-j), a győztes FTC csapatának tagjai a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom mérkőzés végén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2023. szeptember 3-án. A Ferencváros 11-6-ra nyert a Vasas ellen, így címét megvédve, sorozatban hatodszor hódította el a trófeát.
MTI/Kovács Tamás
Varga Dénes, Nyéki Balázs vezetőedző, Németh Toni, Jansik Szilárd (b-j), a győztes FTC csapatának tagjai a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom mérkőzés végén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2023. szeptember 3-án. MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt tíz év győztesei

2014: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2015: ZF-Egri VK

2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

2018: FTC-Telekom Waterpolo

2019: FTC-Telekom Waterpolo

2020: FTC-Telekom Waterpolo

2021: FTC-Telekom Waterpolo

2022: FTC-Telekom Waterpolo

2023: FTC-Telekom Waterpolo

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×